HABER

O sesin sahibi komutan öldü

Kenya’da yakalanan Öcalan’ı getiren uçakta, ona “Memlekete hoş geldin” diyen sesin sahibi emekli Albay Abdullah Soyluoğlu (65), hayatını kaybetti. Kenya'da yakalanan Abdullah Öcalan’ı 16 Şubat 1999’da Türkiye’ye getiren uçakta, “Memlekete hoş geldin” diyen sesin sahibi emekli Albay Abdullah Soyluoğlu, 65 yaşında yaşamını yitirdi ve köyünde düzenlenen sade bir törenle toprağa verildi. Habertürk'ün haberine göre, Öcalan’ı Kenya’da yakalayarak Türkiye’ye getiren asker ve istihbaratçılardan oluşan ekip, uçak içinde çekilen fotoğraflara, yüzleri kar maskeli olarak yansımıştı. Uçakta çekilen videoda ise ekipte yer alan bir görevlinin, “Abdullah Öcalan... Memlekete hoş geldin” dediği duyulmuştu.Öcalan’ı getiren görevliler dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından Çankaya Köşkü’nde kabul edilerek ödüllendirilmiş ancak kimlikleri açıklanmamıştı. Demirel, ekipteki görevlilere, “Çok gizli bir görevi başarıyla ifa ettiniz. Sizlerle hatıra fotoğrafı çektiremiyorum çünkü şartlar bundan sonra da gizliliğin korunmasını gerektiriyor” demişti.
Kenya’da yakalanan Öcalan’ı getiren uçakta, ona “Memlekete hoş geldin” diyen sesin sahibi emekli Albay Abdullah Soyluoğlu (65), hayatını kaybetti.
Kenya'da yakalanan Abdullah Öcalan’ı 16 Şubat 1999’da Türkiye’ye getiren uçakta, “Memlekete hoş geldin” diyen sesin sahibi emekli Albay Abdullah Soyluoğlu, 65 yaşında yaşamını yitirdi ve köyünde düzenlenen sade bir törenle toprağa verildi. Habertürk'ün haberine göre, Öcalan’ı Kenya’da yakalayarak Türkiye’ye getiren asker ve istihbaratçılardan oluşan ekip, uçak içinde çekilen fotoğraflara, yüzleri kar maskeli olarak yansımıştı. Uçakta çekilen videoda ise ekipte yer alan bir görevlinin, “Abdullah Öcalan... Memlekete hoş geldin” dediği duyulmuştu.Öcalan’ı getiren görevliler dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından Çankaya Köşkü’nde kabul edilerek ödüllendirilmiş ancak kimlikleri açıklanmamıştı. Demirel, ekipteki görevlilere, “Çok gizli bir görevi başarıyla ifa ettiniz. Sizlerle hatıra fotoğrafı çektiremiyorum çünkü şartlar bundan sonra da gizliliğin korunmasını gerektiriyor” demişti.
GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler