HABER

Murat Kurum, Ümraniye Topağacı Mahallesi Temel Atma Töreni'ne katıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Ümraniye Topağacı Mahallesi Temel Atma Töreni'ne katıldı. Ümraniye'nin ve Topağacı‘nın geleceği adına çok önemli bir adım attıklarını söyleyerek konuşmasına başlayan Murat Kurum, "Her gün yeni bir temel atmada, her gün yeni bir açılışta bir araya geliyoruz. Dün yine Zeytinburnu’nda 5 bin konutun Çevre Bakanlığımız öncülüğünde hem yıkımlarını hem de temel atmalarını gerçekleştirdik. Burada da 1174 bağımsız bölümden oluşan projenin temellerini atıyoruz. Şu 2 günde yaptığımız iş koca 5 yılda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıklarından daha fazla. İş bilenin kılıç kuşananın demişler.’’ dedi.

İstanbul'un depremden sonra en önemli sorunlarından birinin de trafik çilesi olduğuna dikkat çeken Kurum, "Trafik çilesini ortadan kaldıracak adımları da atacağız. 230 km metro sözü verip bu süreçte sadece ve sadece 8 kilometre metro yaptılar. Yine bizim yapmış olduğumuz metro ihalelerini iptal ettiler. O da yetmezmiş gibi gidip üstüne hafriyat döktüler. Tünellerimize beton döktüler. Şimdi ne yapıyorlar? Telaşlandılar, alelacele gidip ‘işe başlama töreni’ yapıyorlar. İşe başlama, siz böyle bir tören duydunuz mu? Açılış değil, temel atma değil, işe başlama töreni.’’ şeklinde konuştu. Mevcut İBB yönetiminin, İstanbul'a verilen vaatlerin nasıl tutulduğunu gelip kendisinden öğrenebileceklerini söyleyen Murat Kurum, "Murat ismini duydu mu şaşırıyor. Çok defa Murat Kurum’la karşılaşacak ve hizmet nasıl yapılırmış, eser nasıl yapılırmış, İstanbul’a verilen vaatler nasıl tutulurmuş gelip öğrenecek. Öyle hatırlamıyorum demek yok. Hatırlamazsan 31 Mart’ta da bu millet seni hatırlamaz, bu millet seni unutur.

Konuşmasına "Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum." diyerek başlayan Kurum, "Hamdolsun Ramazan’ın da bereketiyle her gün yeni bir temel atma, her gün yeni bir açılışta bir araya geliyoruz. Yeni yuva heyecanıyla dolu siz değerli kardeşlerimizle kucaklaşıyoruz. Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz, safalar getirdiniz." sözleriyle katılımcıları selamladı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler