HABER

MSB’den terörle mücadele açıklaması: Son bir haftada 46 terörist etkisiz hale getirildi

MİLLİ Savunma Bakanlığı(MSB) , terörle mücadele de kararlılık vurgusu yaparak, “Kesintisiz bir şekilde ve kararlılıkla uyguladığımız terörü kaynağında yok etme stratejisi ile Irak ve Suriye’nin kuzeyinde son bir haftada 36 terörist etkisiz hale getirildi” bilgisini verdi. Öte yandan, Milli Savunma Bakanlığı Kaynakları, ABD Mekrez Kuvvetler Komutanlığı'nın Suriye'de PKK/YPG terör örgütü elebaşı ile görüşmesiyle ilgili, "ABD’nin, DEAŞ’la mücadele bahanesiyle PKK/YPG/SDG terör örgütüne desteği devam etmektedir. Bir terör örgütüyle başka bir terör örgütü kullanılarak mücadele edilemez." dedi.

İZMİR’DE ACİL İNİŞ YAPMAK ZORUNDA KALAN HELİKOPTER

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, İzmir’de acil iniş yapmak zorunda kalan helikopterle ilgili olarak “Yapılan ön incelemede helikopterin teknik dokümanlarına göre periyodik ve uçuş öncesi bakımlarının eksiksiz yapıldığı tespit edilmiştir. Meydana gelen olay ile ilgili görevlendirilen Hava Kuvvetleri Komutanlığı kaza kırım inceleme ekibi tarafından ön inceleme yapılmış olup nihai teknik rapor, tahkikat sonrası açıklanacak” dedi. 

MSÜ SINAVINA DAİR İDDİALAR

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, MSÜ’nın sınavına Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların da girebildiğine dair iddialar için şunları söyledi: “Milli Savunma Üniversitesi’nde eğitim alabilmek için mevzuatımıza göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekmektedir. Herhangi bir somut bilgi belge olmadan bunları tartışmak yersizdir.” dedi.

TERÖRLE MÜCADELE VURGUSU

Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan kaynaklar, “Amacımız bölgenin terörden arındırılması, hudut güvenliğinin sınır ötesinden sağlanması ve ülkemizin huzurunun muhafaza edilmesidir. Bu kapsamda Cumhurbaşkanımızın çizdiği çerçeve ve Bakanımızın ifade ettiği perspektifte mücadelemiz kararlı şekilde devam edecek” yanıtını verdi.  

GAZZE’YE YÖNELİK YARDIMLAR

Bakanlık kaynakları, Gazze için yola çıkan Hava Kuvvetleri’ne ait uçakların daha önce Mısır’a giderken son olarak Ürdün’e gitmesine ilişkin sorulara da “İhtiyaçlar ve talepler doğrultusunda hareket ediyoruz. Uygun yer ve zaman planlamasına göre yardımları ulaştırıyoruz” cevabını verdi. 

IRAK’LA GÖRÜŞMELER

Bakanlık kaynakları, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in IKBY Başkanı ve Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı ile gerçekleştirdiği görüşmelerde nelerin ele alındığına dair sorulara karşılık şunları söyledi:“Her iki görüşmede de terör örgütü ile ortak mücadele ve hudut güvenliği konuları ele alındı. Irak ile terörle mücadele konusu başta olmak üzere halihazırda devam eden iş birliği faaliyetlerimiz bulunmaktadır. Bu görüşmelerin önümüzdeki dönemde terörle mücadelemize olumlu katkı sağlamasını bekliyoruz.”

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler