HABER

MSB: Gazze için hazırlanan insani yardım malzemelerinin sevkine devam ediyoruz

Milli Savunma Bakanlığı, yardımların ulaştırılması için tüm askeri imkan ve kabiliyetlerin devrede olduğunu açıkladı. Türkiye, şimdiye kadar Gazze'ye 9 uçak gönderdi. MSB'den yapılan açıklamada, "Türkiye olarak ateşkes ve barışa giden, akan kanan durması için çabalarımız devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Türkiye, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde yaraları sarmak için devrede. Diplomatik girişimler sürerken acil insani yardımlar da bölgeye gönderiliyor.

Milli Savunma Bakanlığı, yardımların ulaştırılması için tüm askeri imkan ve kabiliyetlerin devrede olduğunu açıkladı.

Türkiye, şimdiye kadar Gazze'ye 9 uçak gönderdi. Mısır Sağlık Bakanlığı tarafından iletilen ihtiyaç listesine göre hazırlanan uçaklarda, jeneratör, ilaç, tıbbi malzeme, çocuk bezi, konserve ve battaniyeler bulunuyor.

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Gazze için hazırlanan insani yardım malzemelerinin sevkine devam ediyoruz. Son olarak 23, 24 ve 25 Ekim’de beş adet A400M ve bir adet C-130 uçağımız ile yardım malzemeleri Mısır’a nakledilmiştir. Böylece bugüne kadar 9 uçakla toplam 213 ton gıda, battaniye ve tıbbi yardım malzemesi bölgeye ulaştırılmıştır.

Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, bir gazetecinin Gazze’ye yönelik yardım faaliyetlerinin devam edip etmeyeceğine dair sorusu üzerine “Gazzeye yönelik yardım faaliyetlerimiz ve uçuşlarımız devam edecek.

Orada önemli olan husus, yardımların Gazze’ye ulaşması ve oradaki ortamın hazırlanması. Şuanda malumunuz yardımların Gazze’ye sokulmasında bir sıkıntı var. Ama planlamalar dahilinde Dışişleri Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımız ile koordineli olarak önümüzdeki dönemde de yardım faaliyetleri devam edecek” yanıtını verdi.

ATEŞKES VE BARIŞ MESAJI

Başka bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze için söylediği “Diplomatik, gerekirse askeri tüm yolları devreye sokmaya devam edeceğiz” sözlerini hatırlatarak bu yönde bir planlama olup olmadığını sorması üzerine Bakanlık kaynakları şunları söyledi:

Sn. Cumhurbaşkanımız gerekli açıklamaları yapmış ve Türkiye’nin sorumluluk almaktan asla kaçınmayacağını vurgulamıştır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de bugüne kadar kendisine verilen her türlü görevi başarıyla yerine getirmiştir. Türkiye olarak ateşkes ve barışa giden, akan kanan durması için çabalarımız devam etmektedir. Gazze halkına insani yardımların ulaştırılması konusunda da askeri imkân ve kabiliyetlerimiz devrededir.

Türkiye olarak bizim çağrımız, İsrail sivillere yönelik saldırılarını derhal durdurmalıdır. Gazze'deki acil ihtiyaçları karşılamak için hemen bir insani koridor oluşturulmalıdır. İhtiyaç maddelerinin girişine, yaralıların çıkışına, tahditsiz izin verilmelidir.

UZMAN SAĞLIK EKİBİ GÖNDERİLMİŞTİ

22 Ekim'de gönderilen Cumhurbaşkanlığı uçağında 20 kişilik uzman sağlık ekibi de vardı. Son olarak dün gönderilen Milli Savunma Bakanlığı'na ait askeri uçak da Mısır'a inmişti. Uçaklardaki malzemeler tırlara yüklenerek Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye ulaştırılıyor.

Sınırlı sayıda yardım tırının Refah Sınır Kapısı'ndan geçişine izin veriliyor.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 704'ü çocuk ve 1584'ü kadın, 364'ü yaşlı olmak üzere 6 bin 546 kişinin öldüğünü, 17 bin 439 kişinin yaralandığını duyurdu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler