HABER

Kurumuş ağaç köklerini, sanat eserine dönüştürüyor

Osmaniye'de yaşayan Bilal Doğar (62), emekli olduktan sonra, dağlardan ve dere yataklarından topladığı kurumuş ağaç kök ve gövdelerini, herhangi bir çivi veya metal parça kullanmadan birer sanat eserine dönüştürüyor. Doğar, bu sanatı gelecek nesillere de aktarmak istediğini belirterek, hedefinin ise bir sergi açarak yaptığı eserleri geniş kesimlere göstermek olduğunu ifade etti.

Bağkur emeklisi olan Bilal Doğar, yaklaşık iki yıldır, Haraz Mahallesi Haydar Kılıçarslan Parkı karşısındaki ikametinin yanına kurduğu atölyesinde, kurumuş ağaç kökleri ve gövdelerini, önce gözünde resmedip, ardından süs eşyası, lambader, sehpa ayağı, aynalık, biblo ve heykel gibi ürünlere dönüştürüyor. Şu ana kadar 50'ye yakın eser yaptığını ve bu eserleri satmaya kıyamadığını belirten Doğar, "Benim içimde zaten bir tasarımcılık vardı. Yıllarca esnaftım ve esnaflığı bırakıncaya kadar hayalimden çıkmadı. Emekli olduktan sonra, ağaç kökleri ve taşlardan eser yapmaya başladım. Kimyasal maddeyi hiç sevmiyorum. Doğanın verdiği güzellikleri ortaya çıkartmak istedim ve çürümüş ağaç köklerinden objeler yapmaya başladım" dedi.

Dağlara gittiğinde kurumuş ağaç köklerinin her birini kendine resim olarak gördüğünü ifade eden Doğar, "O anda orada ağaç kökünü objeliyorum, yeşili ve doğaya hiç bir şekilde zarar vermiyorum. Benim için kurumuş, çürümüş dökülmüş olacak. Dere yataklarında birbirine bağlantılı kökler beni cezbediyor. Bir de ben yaptığım eserlerde kesinlikle vida, çivi gibi malzemeler kullanmıyorum. Bu ürünlerden, heykel gibi, kitaplık, aynalık gibi ürünler yapmayı düşünüyorum ve bir çoğunu da zaten şuanda yapmış durumdayım. Bileşik köklerden de güzel eserler ortaya çıkartıyorum. İnanın benim yaptığım bu köklerden sanat eseri çıkartan yapan ve işleyen dünyada yok, ama Osmaniye'de Bilal Doğar var işte. At sırtında, kendi sırtımda taşıdığım kökleri işleyerek güzel eserler ortaya çıkartıyorum" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler