HABER

Kocaeli'de otobüs yakan akaryakıt üreten imalathaneye baskın

KOCAELİ'de, atık yağları işlemlerden geçirip solvent katarak mazot üreten imalathaneye baskın düzenlenirken, 37 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi. Araçlarda yangına neden olan yakıtı üreten 3 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gebze'de bir imalathanede üretilen sahte mazotun Kartepe ilçesindeki bir depodan satışının yapıldığı bilgisine ulaştı. Gerekli çalışmalarını tamamlayan jandarma ekipleri, Gebze Balçık Mahallesi'nde bulunan imalathaneye ve Kartepe Aslanbey Organize Sanayii sitesinde bulunan depoya eş zamanlı baskın düzenledi. Gebze'de bulunan tesiste, fabrikalardan toplanan atık yağların yapılan işlemlerle akaryakıt haline getirildiği, Kartepe'de bulunan depoda ise inceltme işlemi için solvent katıldığı belirlendi. Depoda ve imalathanede yapılan aramalarda 37 ton kaçak akaryakıt ve akaryakıt taşımada kullanılan depoların bulunduğu 2 minibüs ele geçirildi.
Jandarma ekipleri olayla ilgili olarak Y.K., K.C. ve E.C.?yi gözaltına aldı. E.C.'nin akaryakıt kaçakçılığı suçundan cezaevinde yatmakta iken Covid-19 pandemi sürecinde şartlı tahliye edildiği belirlendi. Gözaltına alınan 3 kişinin kaçak akaryakıt üretmek için 500 bin TL harcayarak tesis kurduğu belirlendi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler