HABER

İstanbul'da görenleri korkutan manzara: Sıvası dökülmüş, demirler pas tutmuş... 'Kaderine terk edilmiş gibi'

Kartal D-100'de bulunan yaya üst geçidi tehlike saçıyor. Kolonları çatlayan paslanmış demirleri ortaya çıkan üst geçidi kullananlar çok sayıda şikayet ilettiklerini belirtti. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden Doç. Dr. Murat Ergün, "Üst geçidin kaplama elemanlarında, ayaklarında bir çürüme var ve pas payı 2, 5 santimetreye düşmüş. Bu tip yapılarda bu değerin 5 santimetreden aşağı olmaması lazım. Bu yapının güçlendirilmesini kolonların durumu engelleyebilir. Üst geçit tekrar yapılmak zorunda kalabilir. Bu yapılar ömrünü tamamlamış gözüküyor ve burada iyileştirmeden çok yenileme çalışmalarının yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu. İBB ise üst geçit için yakın zamanda bir yenileme ve depreme dayanıklı hale getirme çalışması başlatılacağını kaydetti.

D-100 Karayolu Kartal Bölge Trafik Durağı mevkiinde bulunan yaya üst geçidi korku saçıyor. Betonları dökülen kolonlarındaki paslanmış demir ortaya çıkan bir çok çatlak bulunan üst geçit çevre sakinlerinin şikayetine neden oldu. Depreme bile gerek kalmadan üst geçidin çökebileceğini söyleyen vatandaşlar geçmeye de korktuklarını ifade ettiler. 

"BURASI KADERİNE TERK EDİLMİŞ GİBİ"

Barbaros Saçmalı, "Bu köprüyü kullanıyorum ama bu köprü ben bildim bileli böyle. Bir bakım yapıldığını da görmedim. Burası biraz kaderine terkedilmiş gibi. İşin uzmanı olmaya gerek yok, durumu görmek için.

Gördüğünüz üzere yer yer paslanmalar ve çürümeler var. Bakım olarak sadece bir boya yapılıyor. Bu köprü zaten çok eski bir köprü, yeni değil. Yağmur da yağıyor, yaz var kış var, metal yorgunluğu var. Bunlara dikkat edilmiyor. Bu üst geçit nereye bağlı bilmiyorum ama bakım yapılmadığını biliyorum" dedi. 

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler