HABER

İsmail Demir: Bor karbür askeri ekipmanlarda da kullanılacak

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir bor karbür ürünlerin dışa bağımlılığı bitireceğini vurgularken, 'Sadece personel üzerinde değil, çeşitli araçlarında ağırlığını azaltacak. Araçların hem yakıt tüketimini hem ağırlıklarını azaltılması ile başka tür yükler taşımaları ile ilgili önemli adımlar atılacak.' dedi.

Türkiye’nin ilk bor karbür tesisi savunma sanayi açısından da stratejik öneme sahip. Peki bu tesis savunma sanayisine ne gibi katkılar sağlayacak? CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er konunun detaylarını Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir’e sordu.

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir’in CNN TÜRK’teki açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bahsettiğimiz aslında seramik toz diyebiliriz. Bunun preslenip çeşitli formlara getirilmesiyle beraber önce balistik plaka dediğimiz koruyucu plakalar, askerlerimizin kullandığı yeleklerin içine konulan zırhlar bunlardan yapılıyor olacak. Bu da üçte bir oranında ağırlık azaltması demek bu da çok büyük bir avantaj.

Sadece personel üzerinde değil, çeşitli araçlarında ağırlığını azaltacak. Araçların hem yakıt tüketimini hem ağırlıklarını azaltılması ile başka tür yükler taşımaları ile ilgili önemli adımlar atılacak.

'DIŞA BAĞIMLILIĞIMIZ BİTİRECEK'

Diğer kullanım alanı zırh aşamasında helikopter koltukları. Helikopterin ateş alması durumunda pilotun yaralanmasını önleyecek. Roketlerde kullanılan çeşitli formları var. Bunlardan biri mazılları. Çeşitli kullanım alanları da çıkacak. Ondan bir aşama ötede de bu teknolojinin daha da geliştirilmesi ile daha dayanıklı malzemelerin de ortaya çıkmasını sağlayacak.

Dışa bağımlılığımız bitirecek. Savunma sanayinde stratejik ürünlerde dışarda bağımlılığımız olmamalı diye söylüyoruz. Dünyada Bor deyince ilk Türkiye geliyor. Yüksek kalite bor karbür üretmekle ilgili bu tesisi hayata geçirdik. Bor yolculuğu Türkiye’nin devam edecek.

Bizi izlemeye devam edin. Milli Muharip Uçak, ANKA, HÜRJET ve ATAK-2 sıradaki ürünlerimiz. Ülkemize müjdelerimiz olacak. Çeşitli motor çalışmalarımız var. Biraz daha ortaya çıkınca görülsün istiyoruz. Roket ve hava sistemlerimizde yolculuğumuz devam edecek. Çok uzun sürekli yolculuk.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler