EKONOMİ

İmamoğlu'nun mal beyanı tartışması... Murat Kurum: Neyi açıklamıyorsunuz? Neyi saklıyorsunuz?

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programında Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Kurum, mevcut İBB yönetiminin depreme harcanan paranın iki katını reklama harcadığını, kendisi afet bölgesindeyken İmamoğlu'nun kayağa gittiğini söyledi. Kurum, İmamoğlu'nun mal beyanı tartışmalarına ilişkin soruya "1,5 milyar liralık bir malı nasıl alıyorsunuz? Bunu İstanbullulara niye açıklamıyorsunuz? Neyi saklıyorsunuz? Madem böyle bir malınız var niye açıklamadınız? Bunların İstanbullulara net bir şekilde açıklanması lazım" yanıtını verdi.

İMAMOĞLU'NUN MAL BEYANI TARTIŞMASI

Biz 80 gündür sahadayız. Muhalif medya 'mal beyanınızı açıklayacak mısınız' diye sürekli sordular. Dedik açıklayacağız, zaten düzenli olarak mal beyanımızı veriyoruz. Kamu görevi yaptık biz, düzenli olarak verirsiniz. Açıklayacağız dedik, açıkladık. Şeffaf bir biçimde detaylarıyla birlikte İstanbullulara ilan ettik.

Şimdi maalesef yani burada mal beyanından önce bunu açıklamayıp, mal beyanından hemen sonra üç tane veya dört tane bilemiyorum kaç ev... 1,5 milyar liralık bir malı nasıl alıyorsunuz? Bunu İstanbullulara niye açıklamıyorsunuz? Neyi saklıyorsunuz? Madem böyle bir malınız var niye açıklamadınız? Bunların İstanbullulara net bir şekilde açıklanması lazım.

Bir insan mal varlığını niye saklar? Saklama ihtiyacını niye duyarsınız? Anlaşılan o ki, biz 81 ile o afetlerde milletimize villa konforunda evler yaparken rakibimiz kendisine burada villa yapmakla meşgulmüş, buradan o çıkıyor.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler