HABER

Hollanda televizyonuna haber olan doktorlar konuştu: Çok mutluyuz

Van'ın Gevaş ilçesindeki sağlık ekiplerinin aşı çalışmalarını, Hollanda'da yayın yapan televizyon kanalının yayınlanmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da görüntüleri sosyal medyadan "Bu ülkeyle gurur duymak için çok nedenimiz var" notuyla paylaştı. DHA'ya konuşan Gevaş Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Dr. Ayşenur Zengin, aşı çalışmalarının 1 gününü Hollanda kanalının görüntülediğini belirterek, Bakan Koca'nın paylaşmasından dolayı da çok mutlu olduklarını söyledi.

Gevaş Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Abdulkadir Zengin ise kardeşi Dr. Ayşenur Zengin ile birlikte 2 hekim olarak kurumda görev yaptıklarını söyledi. 2,5 yıl önce doktor olarak atandığını belirten Zengin, "2 kardeş olarak bu görevi yürütüyoruz. Ancak görev esnasında çok kardeşimiz oldu. Bu görevi yürütürken tüm sağlık çalışanları ile birlikte özveriyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bizden daha fazla özveriyle çalışan sağlık çalışanlarımız oldu. Kayıpları olanlar oldu. Buradan hepsini saygıyla anıyorum" dedi.

Bakan Koca'nın görüntüleri paylaşmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirten Dr. Abdulkadir Zengin, "Çok onur duyduk. Ekip olarak çok duygulandık, mutlu olduk. Bizim için unutulmaz bir an tabi. Bugünlere dair anlatacak çok anımız olacak. İnşallah bu kötü günleri unutacağız. Ancak vatandaşlarımız rehavete kapılmamalı. Halen tehlike geçmiş değil. Tedbirlere uymamız gerekiyor. Şu anda bu hastalığa karşı tek güvencemiz aşı. Tüm vatandaşlarımızı aşı kampanyalarına katılmaya davet ediyorum. Biz sağlık çalışanları olarak ikinci doz aşılarımızı olduk. Şu anda da 65 yaş üstü vatandaşlarımızın aşı çalışmalarını yapıyoruz. Gelemeyecek olan, yatalak olan, evde aşı olması gereken vatandaşlarımıza her türlü önlemi alarak gidiyoruz" diye konuştu. 

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler