HABER

Gazze'de can kaybı 30 bin 717'ye yükseldi

İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 97 Filistinlinin hayatını kaybetmesi sonucu 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı sayısı 30 bin 717'ye yükseldi. Ayrıca açlık ve susuzluktan ölenlerin sayısı ise 18'e çıktı.

İsrail ordusu 152 gündür Gazze Şeridi'ne saldırıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne son 24 saatte düzenlediği 9 saldırıda 86 kişinin hayatını kaybettiği, 113 kişinin de yaralandığı bildirildi. Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 30 bin 717'ye, yaralananların sayısının ise 72 bin 156'ya yükseldiği aktarıldı.

Ayrıca Gazze şehrindeki Şifa Hastanesi'nde 15 yaşında bir kız çocuğunun yetersiz beslenme dehidrasyon nedeniyle hayatını kaybettiği, açlık ve susuzluktan ölenlerin sayısının 18'e yükseldiği vurgulandı. Gazze'nin kuzeyindeki gıda kıtlığının özellikle çocuklar, hamile kadınlar ve kronik hastalar için ölümcül boyutlara ulaştığı belirtilen açıklamada, "Saldırı durdurulmazsa, insani ve tıbbi yardıma bir an önce müdahale edilmezse kıtlık derinleşecek. Uluslararası topluma, İsrail saldırganlığının derhal durdurulması için her türlü baskı aracını kullanmaya çağırıyoruz. Birleşmiş Milletler'i, özellikle Gazze'nin kuzeyinde yaşanan insani ve sağlık felaketinin önlenmesi için acil önlem almaya çağırıyoruz" denildi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler