HABER

Gaziantep'te feci kaza: Ölü ve yaralılar var

Gaziantep'de şarampole uçan bir otomobildeki yaralılara müdahale etmek için olay yerine gelen itfaiye, sağlık ekipleri ile gazetecilerin bulunduğu kaza alanına bir başka otobüs kayarak ölüm saçtı. Otobüs, ambulans, itfaiye ve İhlas Haber Ajansı’nın canlı yayın aracına çarptı. Gaziantep Valisi Davut Gül, kazada 4 sağlık görevlisi, 3 itfaiye personeli, 2 İHA muhabiri ve 7 yolcu olmak üzere 16 kişinin yaşamını yitirdiğini, 21 kişinin yaralandığını açıkladı. Öte yandan canlı yayına bağlanan İHA Muhabiri Said Vakkas, feci kazayla ilgili ayrıntıları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Vakkas, "Saatler önce birlikte mesai yaptığımız arkadaşlarımızı kaybettik. Bir şeyler anlatabilmek çok zor" dedi.

Kaza, saat 11.30 sıralarında Gaziantep- Nizip Otoyolu’nda meydana geldi. Bir otomobilin dere yatağına uçtuğu ihbarı üzerine bölgeye polis, Ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ekipler, kazazedelere müdahale etmek için araçlarını otoyola durdurdu. Bu sırada bir Yolcu Otobüsü, ambulans, itfaiye ve İHA’nın canlı yayın aracına çarpıp devrildi. Bölgeye çok sayıda takviye sağlık ekibi yönlendirdi.

3 İTFAİYE PERSONELİ, 2 SAĞLIK PERSONELİ, 2 GAZETECİ...

Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "TAG otoyolu Gaziantep-Nizip arası 20. Km’de otobüs, kurtarma ekibi ve ambulansın karıştığı kazada ilk belirlemelere göre; 3 itfaiye personeli, 2 sağlık personeli, 2 gazeteci olmak üzere toplam 15 vatandaşımız vefat etmiş, 22 vatandaşımız yaralanmıştır. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

YARDIM ETMEK İÇİN DURMUŞLARDI

Kazada hayatını kaybeden İHA çalışanları Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver'in başka bir göreve giderken kazayı görüp, yaralılara yardım etmek için durdukları öğrenildi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler