HABER

Eksi 30'ların yaşandığı ilçede sokak köpekleri için yuvalar yaptı

Erzincan'da reklam tasarım ve yazılım işiyle uğraşan Emre Bulunmaz (30), en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 25 ile 30 derece arasında seyrettiği Erzurum'un Çat ilçesinde sokak köpekleri için 13 adet yuva yaptı.

Erzurum'a 52 kilometre uzaklıktaki Çat ilçesinde sokak köpeklerinin donarak hayatını kaybettiklerine dair sosyal medyada görüntüler izleyen Erzincanlı Emre Bulunmaz, Türkiye'nin dört bir yanından hayvanseverden aldığı destekle ilçeye geldi. İlçeyi gezerek sokak köpeklerinin durumunu tespit eden Bulunmaz, aldığı bir kamyon ahşap paletle yuva yapmaya başladı. Paletlerin üzerine naylon ve branda ile kaplayan Bulunmaz, içlerini de straforla döşedi. Soğuk havaya rağmen ilçedeki hayvanseverlerin desteğiyle çalışan Emre Bulunmaz, 13 yuvayı 4 gün içinde hazır hale getirdi. Bulunmaz ve yardım eden vatandaşlar, yuvaları ilçe merkezinde sokak köpeklerinin yoğun olarak yaşadığı alanlara yerleştirdi. İçlerine mama da bırakılan yuvalara köpekler yerleşmeye başladı.


Havaların soğumasıyla birlikte ilçede 5-6 yavrunun donarak öldüğüne dair sosyal medyada çıkan haberleri görünce Çat'a gelmeye karar verdiğini söyleyen Emre Bulunmaz, "Geldikten sonra yöreyi biraz gezdim, soğuk hava sebebiyle hayvanların yere basamadıklarını gördüm. Türkiye'nin dört bir yanından gönderilen yardımlarla bir kamyon ahşap palet alarak yuva yapmaya başladım. Naylon ve branda kapladıktan sonra içlerine strafor yerleştirdiğimiz yuvalar köpekler için sıcak bir yuva olacak" dedi.


'Allah'ın sessiz kulları' dediği hayvanlar için bir süreden beri çalıştığını anlatan Bulunmaz, daha önce Erzincan, Kayseri, Balıkesir, Çanakkale ve Bursa'da yuvalar yaptığını Çat'taki işini tamamladıktan sonra da Ankara'nın Çubuk, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gideceğini söyledi. Bulunmaz, hayvanseverlerin gönderdiği yardımları nerede harcadığına dair aldığı faturaları sosyal medyada paylaştığını da belirtti.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler