HABER

Demirören Medya ve Teknoloji MTAL öğrencilerinden Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde tiyatro gösterisi

Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve Sultangazi Adım Adım Türkiye Grubu'nun öğretmenlerinden oluşan 100 kişilik ekip, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programları kapsamında ‘Çanakkale Destanı’ isimli danslı tiyatro oyunu sergiledi. Çanakkale Savaşı’nda şehit olan askerlerin, genç yaşta savaşa katılan çocukların ve geride bıraktıkları annelerinin hikayesinin anlatıldığı oyunda savaşın ruhu, zaferi ve gururu bir kez daha yaşatıldı. 1 saat 20 dakika süren müzikal izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve Sultangazi Adım Adım Türkiye öğretmenlerinden oluşan ekip, ‘Çanakkale Destanı’ danslı tiyatro oyununu büyük bir coşkuyla sergiledi. Adım Adım Türkiye grubunun genel sanat yönetmenliğini yapan Murat Atabay ve Ersin Özdemir’in 100 kişilik ekiple 3 aylık bir çalışmanın sonucunda hazırladığı danslı tiyatro oyunu, Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Gösterime Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atila Ertoğan, lisenin öğretmenleri, ilçedeki çeşitli okullarda görev yapan öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gösterimden önce şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Oyunda Çanakkale Savaşı’nda şehit olan askerlerin, genç yaşta savaşa katılan çocukların ve geride bıraktıkları annelerinin hikayesi anlatıldı. Aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğu ve düşmanı mağlup edip yurttan göndermesine kadar ki süreç danslarla sahnelendi.

Gösterinin ilk sahnesi bir davulcunun köye gelip savaşın başladığını ve eli silah tutan her gencin cepheye çağrıldığını duyurmasıyla başladı. Bunun üzerine anneler evlatlarına kına yakıp cepheye uğurladı. Genç yaşta ailesini ve sevdiklerini bırakarak vatanı için savaşmaya giden Hasan’ın geride bıraktığı annesiyle mektuplaşması duygusal anlar yaşattı.

Çanakkale Savaşı’nın ruhunu, zaferini ve gururunu danslarla, müziklerle ve performanslarıyla aktaran oyuncular, bağımsızlık söz konusu olduğunda Türk ulusunun ne kadar kararlı olduğunu bir kez daha hatırlattı. Gösteri sonunda şehit mezarlığı sergilendi ve vatanı için şehitlik makamına ulaşan askerler tekrardan anılmış oldu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler