EKONOMİ

Bayraktar TB3'ten yeni başarı! Hızlı koşu testi tamamlandı

Türkiye'nin yerli ve milli hava araçlarından olan Bayraktar TB3 göklerle buluşmak için gün sayıyor. Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün hızlı koşu testini paylaştı.

Dünyada savaş stratejilerini değiştiren yerli ve milli İHA-SİHA'lar her alanda başarılı faaliyetler göstermeye devam ediyor. Kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip olan Bayraktar TB3 hızlı koşu testini başarıyla tamamladı.

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB3 SİHA, kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip silahlı insansız hava aracı sistemi olarak faaliyete geçecek. Keşif-gözetleme ve istihbarat görevlerinin yanı sıra kanatları altında taşıdığı yerli akıllı mühimmatlarla operasyon icra etme kabiliyetine sahip olacak.

Katlanabilen kanat yapısıyla helikopter gemileri ve uçak gemilerinde kullanıma uygun olarak tasarlanan hava aracı kullanıcıya deniz aşırı görevlerde silahlı insansız hava araçlarıyla operasyon icra etme kabiliyeti sunuyor.

Görüş hattı haberleşmenin yanı sıra görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine de sahip olan Bayraktar TB3, bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda ediliyor.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler