HABER

Bakan Kasapoğlu: Artık spor ülkesiyiz

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Artık bir spor ülkesiyiz. Sporda erişimi sağlama noktasında 81 vilayetimizde günün her saatinde vatandaşımızın arzu ettiği branşa rahatlıkla erişebiliyor olması, bununla birlikte sporcularımızın yetişmesi bu anlamdaki heyecanımızı, ilerlememizi bizlere gösteriyor" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem KasapoğluBurdur’da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ev sahipliğinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nun düzenlediği çalıştayın açılışına katıldı. Burada konuşan Bakan Kasapoğlu, "Türkiye artık bir spor ülkesi. Tesis alt yapısıyla, insan kaynağıyla ve farklı bir branş çeşitliliğiyle. Her branşa hitap eden bir sporcu altyapısıyla, herkesin spora erişiminin çok ama çok güçlü bir şekilde sağlanmasıyla bir spor ülkesi. Son 20 yılda on binlerce spor tesisi inşa ettik. 81 vilayetimiz ilçeleri, beldeleri, mahalleleri, köyleri artık hamdolsun tesislerle dolu ve bu tesisler dolu dolu kullanılıyor" dedi.

'ARTIK BİR SPOR ÜLKESİYİZ'

Tesis alt yapısı ve insan kaynağının çok güçlü olduğunu söyleyen Bakan Kasapoğlu, "Geçtiğimiz yıl 51 farklı branşta madalya aldı sporcularımız. Daha önceleri bir elin parmaklarını geçmiyordu, Türkiye'nin mücadele ettiği branşlar. Artık bir spor ülkesiyiz. Sporda erişimi sağlama noktasında 81 vilayetimizde günün her saatinde vatandaşımızın arzu ettiği branşa rahatlıkla erişebiliyor olması, bununla birlikte sporcularımızın yetişmesi bu anlamdaki heyecanımızı, ilerlememizi bizlere gösteriyor. Kitle sporu için ayrı, performans sporu için ayrı stratejilerimiz, politikalarımız var. Bununla birlikte il il, ilçe ilçe, okul okul, bölge bölge yaptığımız çalışmalar, projeler var. 7’den 70’e herkesin sporla iç içe olması, sporun tabana yayılması politikamızı güçlendiriyoruz" diye konuştu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler