HABER

Bakan Ersoy'dan Göbeklitepe ve Karahantepe açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "2023 yılında ise bugün itibarıyla 650 noktada arkeolojik çalışmalara devam ediliyor. Tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen Göbeklitepe ve Karahantepe, dünya arkeoloji çevrelerinin yakından takip ettiği bir çalışma haline geldi. Tarih öncesine ışık tutan, dünya ölçeğinde çok önemli keşiflerin yapıldığı Taş Tepeler projesi kapsamında 2023 yılında 9 arkeolojik alanda sürdürülen çalışmalarda son olarak geçtiğimiz günlerde insan ve hayvan heykellerine de ulaşıldı" dedi.

Türkiye'nin Hazineleri" dijital koleksiyonu, Cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın sağladığı içeriklerle Google Arts ve Culture Platformu'nda yayınlanmaya başlandı. Projenin tanıtımı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıda Bakan Ersoy'un yanı sıra Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz, Google Türkiye Müdürü Mehmet Keteloğlu ve çok sayıda katılımcı yer aldı.

'TURİZMİ 12 AY, 81 İLİMİZE YAYMAK İÇİN YOĞUN ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ'

Bakan Ersoy, "Bilindiği üzere, ülkemizin turizm ürünlerini ve hedef pazarları çeşitlendirmek, turizm sezonunu 12 aya ve 81 ilimize yaymak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı aracılığıyla yurt dışında yoğun bir şekilde reklam ve PR çalışmaları yürütüyoruz. Bu hedeflerimiz doğrultusunda Google ile yaptığımız işbirliğinin ürünü olan Google Arts and Culture Türkiye Platformunu da, ülkemizin dünyaya tanıtılması konusunda önemli bir küresel araç olarak görüyoruz. Türkiye gibi kültürü ve mutfağı son derece zengin bir ülkenin, bu son derece önemli global platformda yer almaması tabii ki düşünülemezdi" ifadelerini kullandı.

'2023 YILINDA İSE BUGÜN İTİBARIYLA 650 NOKTADA ARKEOLOJİK ÇALIŞMALARA DEVAM EDİLİYOR'

Bakan Ersoy, "Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı tarafından mutfak kültürü zenginliğimizin tanıtılması için oluşturulan içeriklerin yanı sıra Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğümüzün platformda yer verdiği müze ve ören yerlerimiz hepimizi gururlandıran kültür mirasımızın sadece bir kısmını kapsıyor. Dünyanın 'en yoğun' ve 'nitelikli' arkeolojik çalışmalarına imza atan ülkesi olan Türkiye, 2022 yılında 713 noktada arkeolojik çalışma gerçekleştirerek dünyada birinci oldu. 2023 yılında ise bugün itibarıyla 650 noktada arkeolojik çalışmalara devam ediliyor. Tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen Göbeklitepe ve Karahantepe, dünya arkeoloji çevrelerinin yakından takip ettiği bir çalışma haline geldi. Tarih öncesine ışık tutan, dünya ölçeğinde çok önemli keşiflerin yapıldığı Taş Tepeler projesi kapsamında 2023 yılında 9 arkeolojik alanda sürdürülen çalışmalarda son olarak geçtiğimiz günlerde insan ve hayvan heykellerine de ulaşıldı" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler