HABER

Anadolu leoparı yeniden görüntülendi

Tarım ve Orman Bakanlığı, DoÄŸa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP), nesli tehlike altında olan Anadolu leoparının yeniden görüntülendiÄŸini duyurdu.Â

DKMP'nin Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, nesli tehlike altında olan ve 1974’ten sonra Türkiye’de ilk kez 25 AÄŸustos 2019'da fotokapan görüntülerine yansıyan Anadolu leoparının yeniden görüntülendiÄŸi belirtildi. Anadolu leoparının fotokapana yansıyan görüntüsü 'Efsane bütün heybetiyle bu kadim topraklarda yeniden görüntülendi' notuyla paylaşılarak, ÅŸöyle denildi:

"Bu kadim topraklar ilelebet onun yurdu olsun diye izlerini sürüyor, iÅŸaretlerini takip ediyor ve onu koruyoruz. Dünya DoÄŸa ve DoÄŸal Kaynakları Koruma BirliÄŸi (IUCN) verilerine göre hassas 'en tehlikede' kategorisinde yer alan ülkemiz yaban hayatının nadide türü Anadolu parsı, genel müdürlüÄŸümüzce kurulan fotokapanlarla 25 AÄŸustos 2019 tarihinde ilk kez görüntülendi. 1974 yılından bu yana nesli tükendiÄŸi düÅŸünülen Anadolu'nun bu en özel ve ender türünü araÅŸtırma, izleme ve koruma faaliyetleri Genel MüdürlüÄŸümüzce titizlikle gerçekleÅŸtiriliyor. Bütün leopar alt türleri arasında en büyük leopar alt türü olan Anadolu parsı, yalnızca biyoçeÅŸitlilik açısından deÄŸil Anadolu'nun tarih ve kültüründe de önemli bir deÄŸere sahip."

Anadolu leoparının, elde edilen bulgulara göre günde 25 kilometreden fazla hattı dolaÅŸtığı da tespit edildi.

GÃœNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler