HABER

AK Parti İBB Başkan Adayı Kurum: Raylı sistemleri 5 yılda 2 katına çıkaracağız

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, CNN Türk yayınında Ahmet Hakan ve Fulya Öztürk’ün sorularını yanıtladı.

"RAYLI SİSTEMLERİ 5 YILDA 2 KATINA ÇIKARACAĞIZ"

İstanbullunun trafikte geçirdiği süre 64 dakika. Biz bunu 39 dakikaya düşüreceğiz. Bunların hepsi, bilimsel verilere dayalı bir şekilde bilim insanlarıyla çalışıldı. 3 ayda 180 bin konut deprem bölgesinde yapıldı. İsterseniz yaparsınız. Dertli iseniz yaparsınız. Biz bilim insanlarıyla bu çalışmaları aylardır yapıyoruz. Geleceği öngörerek yatırım yapmak zorundasınız. Metro çalışmalarına hafriyat dökerek bunu yapamazsınız. Yüzde 72 olan karayolunu azaltıp toplu ulaşım miktarını artırmalıyız. Ulaşım eğilimine baktığınızda Deniz yolu yüzde 2 seviyesinde, raylı sistem yüzde 26 karayolu 72. 2029 hedefimiz; yüzde 60 karayoluna düşürmek, raylı sistemi yüzde 37'ye çıkarmak deniz yolunu ise yüzde 3'e çıkarmak. 2034'te ise deniz yolunu iki katın çıkarmak ve raylı sistemi yüzde 48'e çıkarmak. Raylı sistemleri ilk 5 yılda 2 katına çıkaracağız. 2034'te 1004 km'ye çıkaracağız. Bunu yapabilmeniz için liyakatlı kadronuz olması lazım. Biz 79 bin personelle vermişiz, bu sayı 93 bin çıkmış. 53 bin kişi işe girmiş çıkmış. Bu insanların hepsi kötü mü? Siz bu insanları işten çıkarıyorsunuz.

"10.YILIN SONUNDA METROBÜS HATTINA GEREK KALMAYACAK"

İlk olarak Yenikapı-İncirli-Sefaköy metrosunu yapacağız. Burada hiç metro yok şu an. Böylelikle trafiği rahatlatacağız. İkinci olarak Sefaköy-Avcılar-Beylikdüzü metrosu yapacağız. Bu hatta da büyük bir beklenti var. TÜYAP'a kadar gidecek. Bu hatların entegresini de düşünüyoruz. Şu an 328 kilometre metro hattı var. Bunu ilk 5 yılda 2 katına çıkaracağız. Üçüncü olarak İncirli-Gayrettepe-Söğütlüçeşme metrosunu yapacağız. Metrobüste 800 bin İstanbullu seyahat ediyor. Bu bir çiledir. Bu hat metrobüse destek hattı. 10. yılın sonunda metrobüs hattına gerek kalmayacak. Dördüncü olarak Sultanbeyli-Kurtköy metro hattını yapacağız.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler