HABER

60 yaşındaki deniz kaplumbağaları Mersin'de yeniden denizle buluştu

Mersin'de yaralı olarak bulunan, 'Chelonia Mydas' olarak bilinen, 60 yaşlarındaki iki yeşil deniz kaplumbağası tedavi sonrası markalama yapılarak önemli üreme alanlarından Mersin Erdemli'de tekrar denizle buluşturuldu. Vali Ali Hamza Pehlivan, "Mersin biliyorsunuz deniz kaplumbağaları için önemli bir merkez. Yumurtlamalarını bıraktıkları sahillere, kumsallara sahibiz.'' ifadelerini kullandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Deniz Kaplumbağaları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne bağlı ekipler tarafından Erdemli Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü sahilinde yaralı olarak bulunan iki yeşil deniz kaplumbağası tedavi altına alındı. Yaklaşık bir aylık tedavi sonrasında tekrar sağlığına kavuşan 60 yaşındaki iki kaplumbağaya Vali Ali Hamza Pehlivan ve merkez personeli tarafından kimlik ile tedavi bilgilerinin yer aldığı markalama işlemi yapıldı. Daha sonra iki kaplumbağa tekrar bulundukları bölgede gece yarısı sahile bırakıldı. Ay ışığını takip eden kaplumbağalar denizle buluşarak gözden kayboldu.

Öte yandan Deniz Kaplumbağaları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından şu ana kadar 47 deniz kaplumbağasının tedavi edilerek tekrar doğal ortamına salındığı ifade edildi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler