GeriSeyahat Ümit Usta'nın meze evi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ümit Usta'nın meze evi

Ümit Usta'nın meze evi

TELEVİZYONLARIN sabah kuşaklarında yaptığı yemek tarifleriyle tanınan Ümit Sevinç, Yedikule'de açtığı meze evinde ekranda tanıttığı lezzetleri günlük hayata taşıyor.

İlk özel televizyonların kurulmasından bu yana ekranda olan Ümit Usta ahçılık mesleğinde 30 yılını doldururken açtığı mezecinin son rütuşlarını henüz tamamlamış. Ümit Usta'nın özenle hazırladığı zeytinyağlı dolmalar, arnavut ciğeri, envai çeşit salataları, köfteleri özellikle kadın budu ve içli köftesi, çerkez tavuğu, acılı ezmesi, patlıcan manca, haydari, paçanga böreği, cevizli incir tatlısı, kamaklı kayısı tatlısı her damak zevkine hitap ediyor. Mezelerin verdiği bu eşsiz tadı kendi çalışmaları ve edindiği tecrübelerin bir neticesi olarak bizlere sunuyor.

Tek rakibi anne yemekleri

Ümit Usta'ya bir sloganı olup olmadığını sorduğumuzda ‘‘var’’ diyor aceleci bir tavırla. ‘‘Dünyada en güzel yemekleri ahçılar yapar ama dünyanın en lezzetli yemekleri annelerinkidir. Çünkü onlar yaparken içine sevgi katarlar. Bizler ise işimizi en güzel şekli ile yapmaya gayret gösteririz.’’

Ümit Usta’nın tadına doyulmaz mezeleri bir çok firma tarafından kapışılıyor. Mezelerin kilo fiatları 2 milyon lira ile 5 milyon lira arasında. (Tel: 0212 633 46 29-30)

False