GeriSeyahat Türkiye’nin en iyi sinema salonları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Türkiye’nin en iyi sinema salonları

Türkiye’nin en iyi sinema salonları

Yola Türkiye'nin en iyi sinemalarını seçmek üzere çıkmıştık. Ancak on kişilik jürinin hemen hemen tamamı favori sinemalarını sayarken İstanbul dışına çıkamadılar. Sonuç: Türkiye'nin değil, İstanbul'un en iyi sinema salonları.

Bunun üzerine listemize diğer şehirlerden de takviye yaptık. Listemizin bir başka özelliği de birinci seçilen Emek Sineması üzerinde jüri üyelerinin çoğunun hemfikir olmasıydı. Listemizin birincisi tarihi bir sinema da olsa, son teknolojiyi kullanan yeni nesil sinema salonları ağırlıkta.

EN İYİ 10

1. BEYOĞLU EMEK

2. MECİDİYEKÖY ODEON CINEPLEX

3. ALTUNİZADE CAPITOL

4. ŞİŞLİ MOVIEPLEX

5. BAKIRKÖY AFM CAROUSEL

6. SHOP&MILES (RITZ CARLTON)

7. SUADİYE MOVIEPLEX

8. ATAKÖY ATRIUM

9. ÜMRANİYE AFM CARREFOUR

10. BEYOĞLU BEYOĞLU

BEYOĞLU EMEK

Atmosferi ve tarihiyle etkileyici


Beyoğlu Emek İstanbul'un en eski sinemalarından biri. Alin Taşçıyan; ‘Güvenilir, tanıdık, klasik bir salon. İnsanı içeri girmeye teşvik ediyor. Belki son derece teknoljik değil ama atmosferiyle ve tarihiyle etkileyici. Orayı bir sinemadan çok anıt gibi görüyorum. Filmleri 13. sırada ve ortadan seyretmeyi seviyorum.’ diyor. Rasih Yılmaz'a göreyse ‘Atmosferi, mekanı, genişliği, mimari yapısı, dokusu insanı dinlendiriyor. Bu sinemayı o kadar çok seviyorum ki, on dakika arada bile çıkmak istemiyor, orada müzik dinliyorum. Ruhu olan bir sinema.’ Sevin Okyay kendini resmen rahat hissetiği bu sinemada önden dördüncü-beşinci sırada, orta bölümün solunda ya da on birinci sırada film seyretmeyi seviyor. Atilla Dorsay ‘Nostalji ve olağanüstü zengin iç dekoruyla İstanbul’da kalmış tek gerçek ve büyük sinema' diyor ve arka blokta en ön sırada (11. sırada) oturmayı tercih ediyor. Tek salonu olan Emek 875 kişilik ve dolby stereo. Bilet fiyatları 5 milyon ve 7 milyon. Büfesinde su 500 bin, patlamış mısır 2 milyon, kola 1,5 milyon TL. (0212 2938439)

MECİDİYEKÖY ODEON CİNEPLEX

Büyük perdesine tam not


Alin Taşçıyan'a göre en ileri teknoloji orada kullanılıyor ve en büyük perde de orada. Seslendirmesi ve görüntüsü harika. Sevin Okyay, ‘‘Bence buranın özellikle bir numaralı salonu çok iyidir. Tavanı gerekli yüksekliktedir çünkü bunun için çok mücadele ettiler’’ diyor. Fatih Özgüven'e göre, ‘‘Sinemayla ticareti başarıyla bir arada götürdüğü için’’ iyi bir sinema. Ayrıca popcornu da fena değil. Atilla Dorsay perde boyutlarını büyük ve doyurucu, ışık ve ses düzenlerini mükemmel buluyor. Mecidiyekş'y Profilo Alışveriş Merkezi'ndeki sinemada yedi salon var. 1.462 koltuk kapasiteli. Bilet fiyatları 4-9 milyon arası. Büfede su 1 milyon, küçük patlamış mısır 2 milyon 250 bin, küçük kola 2 milyon TL. (0212 216 37 90)

ALTUNİZADE CAPITOL

Salon ve ses sistemi iyi


Hıncal Uluç'un favorilerinden. Sevin Okyay, ‘‘Makul salonları var, sık gittiğim bir yer diyor’’ 10 salonu var, en büyük salon 384, en küçük salon 80 kişilik. Bilet fiyatları tam 6,5 öğrenci 4 milyon, Capitol kartıyla 4 milyon lira. 4, 7, 8 no'lu salonlarda dolby digital ses sistemi var. Büfede patlamış mısır 1,5 milyon, su 750 bin ve kola 1.750 bin TL. (0216 651 33 30)

ŞİŞLİ MOVIEPLEX

Yüksek teknoloji var


Mehmet Soyarslan ve Mehmet Açar'ın favorilerinden. Beş salonu var. Öğrenci 6, tam 7 milyon TL. Saat 18.00'den sonra (18.00 de dahil) öğrenci 7 tam 9 milyon TL oluyor. Salonların en küçüğü 165 en büyüğü 294 kişilik. Dolby digital teknoloji kullanılıyor. Büfede patlamış mısır 2, su 1, kola 5 milyon TL. (0212 296 42 60)

BAKIRKÖY AFM CAROUSEL

Dijital ses sistemi


Doğan Hızlan ve Alin Taşçıyan'ın ilk üçünde. Dört salonu var, toplam koltuk kapasitesi 627 kişilik, dolby digital ses sistemi kullanılıyor. Bilet fiyatları tam 7,5, indirimli 6, öğrenci 5,5 milyon TL. Büfede ekonomik mönü (1 büyük patlamış mısır+ 2 orta kola) 6 milyon TL. (0212 571 83 80)

SHOP&MILES (RItz Carlton)

Dünya sinemalarıyla yarışır


Hıncal Uluç ‘Sadece Türkiye’de değil dünyada böyle güzel bir sinema görmedim. Kısaca dört dörtlük. Önünüzde Shaquille O'Neill otursa bile boynunuzu sağa sola kırmadan rahat rahat film seyrediyorsunuz. Ben en çok locada ayaklarımı uzatarak film seyretmeyi seviyorum'' diyor. Üç salon var. En büyüğü 61 kişi, en küçüğüyse 43 kişilik. Ses düzeni dolby. Bilet fiyatları seansa ve izlediğiniz güne göre 10 ile 17.5 milyon lira arasında değişiyor. Akşam seanslarında içki ikramı var. Patlamış mısır 4, su 1.5 milyon TL. (0212 244 58 88)

SUADİYE MOVIEPLEX

Bina özel, dekorasyon şahane


Mehmet Soyarslan'ın favorisi: ‘‘Bir butik sinema. Her noktası çok güzel dekore edilmiş. Dünya standartlarında teknik olanakları var. Yedi ayrı salonu ve yedisinde de dünyanın en beğenilen sinema koltukları var. Ayrıca binası özel yapılmış tek sinema. Çok sempatik Cara adında bir cafesi de var. Önlere yakın ortada oturmayı seviyorum.’’ Bilet fiyatları 7 ve 9 milyon lira. Dolby digital teknolojisi kullanılıyor. En büyük salon 325, en küçük salon 100 kişilik. Patlamış mısır 2, su 1, kola 1,5 milyon TL. (0216 411 90 61)

ATAKÖY ATRIUM

Oturuşu rahat, görüşü rahat


Doğan Hızlan'ın en sevdiği sinema: ‘‘Oturuşu rahat, görüşü rahat, ses düzeni iyi. Gayet hoş bir sinema. Aralarda dışarı çıkarım ama ayak üstü patlamış mısır filan yemekten nefret ederim. En arkada oturmayı severim.’’ Öğrenci 4, tam 6 milyon TL. 143 kişilik tek bir salonu var, dolby digital teknolojisi kullanılıyor. Büfede patlamış mısır 1 milyon 750 bin, kola 1.5, su 500 bin TL. (0212 559 80 63)

ümraniye afm carrefour

Yeni açıldı, dikkat çekti


Atilla Dorsay'ın sevdiği sinemalardan biri, henüz iki ay önce açıldı. Altı salonu var. Toplam koltuk kapasitesi 1400 kişilik. Dolby digital sistemi kullanılıyor. Bilet fiyatları 3,5 milyon ile 6,5 arası değişiyor. Büfede ekonomik mönü (1 büyük patlamış mısır+ 2 orta kola) 6 milyon TL. (0216 525 14 44)

BEYOĞLU BEYOĞLU

Beyoğlu’nun ortasında Beyoğlu


Beyoğlu'nda sinemaya gitmeyi seven Sevin Okyay'ın favorilerinden. Sinemanın Pera ve Beyoğlu adında iki salonu var. Pera 65 ve Beyoğlu 286 kişilik. Beyoğlu Sineması'nda dolby teknoloji kullanılıyor. Bilet fiyatları 5 ve 7 milyon TL. Büfesinde kola 1,5, patlamış mısır 1 milyon, su 750 bin TL. (0212 251 32 40)

Sinema yazarı ve takipçisi olan büyük jüri seçti

Doğan Hızlan

Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı

Radikal Gazetesi Sinema Yazarı

Sevin Okyay

Sabah Gazetesi Yazarı

Hıncal Uluç

Milliyet Gazetesi Sinema Yazarı

Alin Taşçıyan

Sabah Gazetesi Yazarı

Atilla Dorsay

Radikal Gazetesi Sinema Yazarı

Fatih Özgüven

Cumhuriyet Gazetesi Sinema Yazarı

Sungu Çapan

Sinema Dergisi Genel Yayın Yönetmeni

Mehmet Açar

Zaman Gazetesi Sinema Yazarı

Rasih Yılmaz

Özen Film’in sahibi ve Movie Dergisi yazarı

Mehmet Soyarslan
False