GeriSeyahat Su sporlarıyla öne çıkanlar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Su sporlarıyla öne çıkanlar

Su sporlarıyla öne çıkanlar

Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkanı Ahmet Barut, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Şerif Yenen, Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Oktay Varlıer bu hafta Hürriyet Seyahat için su sporu olanaklarıyla konusunda en iddialı otelleri seçtiler.

RIXOS HOTEL TEKİROVA
/images/100/0x0/55eaceaff018fbb8f897f349

Bünyesinde dalış ve sörf okulu var

Tekirova’da kendine özel bir koyda çam ağaçlarının arasında yer alan Rixos Otel, 504 otel odası ve 96 bungalovla hizmet veriyor. Otelde parasailing, jet ski, kano, deniz bisikleti, sürat teknesiyle yapılan ringo, banana, su kayağı, wakeboard ve kneeboard gibi su sporları yapılabiliyor. Su kayağı ve wakeboard eğitimleri çocuklar ve yetişkinler için farklı şekillerde veriliyor. Okulun ayrıca sertifikalı bir dalış okulu ve bir sörf okulu bulunuyor. Sörf okulu, uluslararası sörf ve katamaran ehliyeti vermeye yetkili. Su sporları merkezine bağlı dört kişilik küçük tekneleri kiralayıp bakir koyları keşfedebilir ya da akşamüstleri balık tutabilirsiniz. Ayrıca farklı boylardaki sürat tekneleriyle özel tekne turları da düzenleniyor. Merkezde çalışan tüm personel en az bir yabancı dil biliyor. Hepsinin altın veya gümüş cankurtaran bröveleri ve tam profesyonel kaptan ehliyetleri var. Tekirova alışveriş ve eğlence merkezine yürüyerek 10 dakika, Kemer’e 17 ve Antalya Havaalanı’na 73 kilometre mesafede. (0 242 323 25 26 www.rixos.com)

AYAZ OTEL

Eğitimli güvenlik timleri yanınızda

Bodrum’un Gümbet Koyu’nda yer alan Ayaz Otel, ılgın, kaktüs, çam ve palmiye ağaçlarının ve begonvil çiçeklerinin yanı sıra birçok tropik ağaç, çeşitli bitki ve çiçeklerden oluşmuş bir botanik bahçesinin içinde yer alıyor. Otelin su sporları merkezi plajın 200 metre ilerisinde. Rüzgar sörfü ve wakeboard eğitimleri günde üç saat veriliyor. Bunun dışında jet ski, ringo, banana, big mable, parasailing ve su kayağı yapılıyor. Jet ski’de çıkabilecek herhangi bir probleme karşı, eğitimli güvenlik görevlileri jet ski kullanıcısına eşlik ediyor. Otel, Bodrum merkeze 2, havaalanına 37 kilometre mesafede. (0 252 316 11 74 www.ayazhotels.com)

CLUB MED KEMER

Her seviyedeki sporcuya hitap ediyor

Club Med Kemer’de su kayağından rüzgar sörfüne pek çok su sporuyla ilgili profesyonel eğitmenler eşliğinde dersler veriliyor. Her seviyeye uygun gruplar veya özel ders imkanları var. İki sabit, bir yüzen iskelesi bulunan tesiste gün boyu su kayağı, wakeboard, serbest dalış, yelkenli, katamaran ve rüzgar sörfü dersleri alabilirsiniz. Bu eğitimler tekniğini geliştirmek ve eksiklerini tamamlamak isteyen sporcular kadar acemi spor meraklılarına da hitap ediyor. Ayrıca sabah kahvaltıdan önce ve akşam üzeri su jimnastiği yapılıyor. Antalya’ya 50, havaalanına 60 kilometre mesafede. (0 212 233 11 82 www.clubmed.com.tr)

ROBİNSON CLUB MARİS
/images/100/0x0/55eaceaff018fbb8f897f34b

Beş ayrı koyda dalış hiç bilmeyenlere özel kur

Datça Yarımadası’nda, doğal koruma alanında bulunan Robinson Club Select Maris, doğa tutkunlarının ve spor meraklılarının tercih ettiği 293 odalı bir işletme. Sahile inişin asansörlerle sağlandığı tesiste sörf, yelkenli, katamaran, su kayağı, wakeboard, su jimnastiği, plaj voleybolu ve banana, ringo gibi eğlence sporları yapılıyor. Ayrıca otel misafirleri Robinson SSI (Scuba Schooll International) Dalış Üssü’nde 5 günlük bir eğitimin sonunda SSI acemi dalgıç sertifikası alıyorlar. Eğitimin ilk dört günü sabah ve öğleden sonra iki saatlik dersleri boyunca otelin beş ayrı plajında dalıyorlar. Son gün tüplü dalış, tekneyle açılarak yapılıyor. Yelkenli, sörf ve katamaran için grup eğitimleri üç, özel dersler iki gün sürüyor. Program yine sabah ve akşam üstü ikişer saatten oluşuyor. Su kayağı dersleri özel olarak veriliyor. Hiç bilmeyenler 20’şer dakikalık üç kurda öğrenebiliyorlar. İstenirse kiralanabilen özel teknelerle Ege koylarına geziler, off-road turları, günübirlik Efes, Pamukkale, Knidos yat gezileri ve macera tutkunları için mağara ve geçit turları da düzenleniyor. Marmaris’e 35, Dalaman Havaalanı’na 130 kilometre mesafede. (0 252 436 92 12)

SHERATON ÇEŞME

Güven ön planda

Termal zenginliğiyle tanınan Ilıca beldesinde kurulan Sheraton Çeşme, 377 odayla hizmet veriyor. Otelin su sporları merkezinde jetski, banana, ringo, wakeboard ve su kayağı yapılıyor. Ayrıca sürat tekneleriyle geziler düzenleniyor, transfer gerçekleştiriliyor. Su sporları merkezi çalışanları, en çok müşterilerinin güvenli bir şekilde spor yapabilmesi ve eğlenebilmesine önem verdiklerini belirtiyorlar. Çeşme’ye 7, havaalanına 90 kilometre mesafede. (0 232 723 12 40 www.sheratoncesme.com)

İLERİ OTEL

Dünyanın en iyi eğitim sahasında

Hiç dinmeyen rüzgarı ve 60-80 metreye kadar bir buçuk metre derinlikteki deniziyle Alaçatı, sörfe yeni başlayanlar için dünyanın en iyi eğitim sahası. Mayıs başından ekim sonuna kadar süren rüzgar sörfü sezonunda Alaçatı’ya dünyanın dört bir yanından sörfçüler geliyor. Yumrukoy, Alaçatı’nın rüzgar sörfüne en uygun koylarından biri. Burada bir kısmı henüz kulüpleşme aşamasında olan 10’a yakın sörf okulu bulunuyor. Ilıca’daki İleri Otel, Alaçatı’daki sörfçülerin konaklamak için tercih ettikleri başlıca mekanlardan biri. 32 odalı bu küçük sevimli tesis, güleryüzlü çalışanları ve uygun fiyatlarıyla öne çıkıyor. Otelin başlıca müşterileri haziran ayında gerçekleştirilen RS:X sınıfı Avrupa Şampiyonası ve ağustos ayı başında yapılan Dünya Windsurf Slalom Şampiyonası için Alaçatı’ya gelen sporcular ve organizasyon komitesi üyeleri. Yumrukoy’dan yarım saat uzakta bulunan otelin bu koyda da restoran-kafe olarak hizmet veren bir işletmesi bulunuyor. Alaçatı’ya 6, İzmir Adnan Menderes Havaalanı’na 95 kilometre mesafede. (0 232 723 05 40 www.ilerihotel.com)

ŞAMPİYON TATİL KÖYÜ
/images/100/0x0/55eaceaff018fbb8f897f34d

Parasailing, dalış, su kayağı, wakeboard

Antalya Beldibi’nde bulunan Şampiyon Tatil Köyü, Selçuklu mimarisine uygun olarak inşa edilmiş. 450 yatak kapasiteli otel, altı kervansaray ve iki ana binadan oluşuyor. Otelin su sporları merkezinde her türlü su sporunu yapmak mümkün. Sürat teknesinin arkasında şişme botlarla yapılan aktivitelerin yanı sıra parasailing, dalış, su kayağı ve wakeboard sporları yapılıyor. Beldibi, Toroslar’ın denize en yakın olduğu noktalardan biri. Bu yüzden burada yapılan parasailing (denizden paraşütle havalanma) çok daha keyifli. Yamaç paraşütünün tehlikesine ve heyecanına sahip olmasa da manzara aynı derecede etkileyici. Su kayağı ve Wakeboard eğitimleri beş gün sürüyor. Her gün on deneme yapan amatör sporcular yaklaşık yarım saat çalışıyorlar. Okulun iki yıldızlı eğitmen dalgıcıyla yapılan dalışlar üç ayrı noktada gerçekleşiyor: Beldibi açıklarındaki kayalıklar, Kemer’de batık savaş gemisi ve Tekirova’daki Üç Adalar. Kemer’e 12, Antalya şehir merkezine 30, havaalanına 40 kilometre mesafede. (0 242 824 83 80 www.championholiday.com.tr)

MARTI MYRA

Tüm dünyada geçerli sertifika veriyor

Turizm Bakanlığı’ndan "Üç Çam" (Çevre Dostu) ve Türkiye Otelciler Birliği’nden "Altın Anahtar" (En İyi Tatil Köyü) ödüllerini alan Martı Myra, 100 dönümlük arazi üzerine kurulu. Tekirova’da çam ormanlarının arasında yer alan tesisin 545 odası var. Bölgenin en kapsamlı sörf okuluna sahip olan tesis dört günlük bir eğitimin ardından tüm dünyada geçerliliği olan bir sertifika veriyor. Günde iki saat antrenmana çıkan sporcular, esneme hareketleri, denge çalışmaları ve pratikler yapıyor. Okulda rüzgar sörfünün yanı sıra katamaran ve laser eğitimleri de veriliyor. Deneyimli spor animatörleri eşliğinde jet-ski, sürat teknesinin arkasında su kayağı, banana, parasailing, big mable gibi çeşitli aktiviteler de var. Otel ayrıca dokuz resif ve iki sualtı mağarasının bulunduğu Üç Adalar Dalış Parkı’nın tam karşısında. Fok balıklarından orkinos sürülerine her çeşit balığın görüldüğü bölgede çeşitli dalışlar yapılıyor. Kemere 17, Antalya şehir merkezine 60, havaalanına 70 kilometre mesafede. (0212 293 6003 www.marti.com.tr)
False