Gecikmiş akıl Milli Takımı tarihi bir zaferden etti

Koşunca coşan millilerimizi Ataman yarı sahaya mahkûm etmese çeyrek final işten değildi.

Haberin Devamı

Beceremedi maalesef!.. Hayır yanlış okumadınız. “Ucundan kaybettik” ya da “Ah vah” edebiyatı yapamayacağım. Son yılların en iyi Basketbol Milli Takımı’nın çeyrek finale kalamamasının sebebi bir kişi, başka kimsenin yanlışı yok. Kazanmamız için gerekenleri dünkü yazımda “Çeyrek finalin yolu sert ve hızlı oynamaktan geçer” diye belirtmiştim Ama turnuva boyu mazeret üretmekten ileri geçmeyen Ergin Ataman tam tersini yaptı.

Savunmamız baştan kevgir gibiydi. Fransızlar, 33 savunma ve 18 hücum olmak üzere 45 ribaund topladılar. Alperen Şengün yay dışı arka bahçede kalınca oyundan düştü, yok gibiydi. Hücum anlayışı da her zamanki gibi yayın gerisinden arka bahçeden şut sıkarak seyretmekten ileriye geçemedi.

KOŞUNCA AÇILIYORUZ NEDEN FRENLiYORSUN?

Maça oyunu yarı sahada kabul ederek, yay gerisinden topu hiç paylaşmadan şut sıkarak başladığımızdan Fransızlar özel bir gayret göstermeden, baştan araya 15 sayı fark koyarak, momentumu ele aldılar.

Haberin Devamı

Daha sonra Ergin Ataman uyandı ama iş işten geçti. Ne yapsak geri alamadık maçı. Üçüncü çeyrekte oyunun içine koşar adım girdik. Son çeyrekte savunmadan beslenen hücum ellerimizi ısıttı, attığımızı soktuk. Koşarak coşan takımı Ataman kasıp yarı sahaya mahkûm etmese çeyrek final işten değildi. Biz hız kesince Fransızlar üstümüze geldiler ve kritik anlarda yaptığımız hataları da değerlendirerek maçı uzatmaya götürdüler.

Son uzatmada bu sefer de ‘Korkmaz’ adamımız Furkan ekstra gayret gösterdiği anda son topu kaybederek, züccaciye dükkanına giren fil misali her iki pota altında bize üstünlük kuran Fransızlar’a çeyrek finalimizi elden verdi.

Yazarın Tüm Yazıları