Kadıköy’de bir Guardiola yanılgısı

Çağdaş Atan, Jesus’un stratejisine gereğinden fazla odaklandı.

Haberin Devamı

Çağdaş Atan, ligin değerli teknik direktörlerinden biri. Müsabaka öncesinde Jesus’la ilgili söyledikleri, neden bu seviyeye süratle geldiğinin kanıtı gibiydi: “Jesus’un Türkiye’de olması bizim için bir şans. Fenerbahçe çok maç oynadı, iyi analiz etme şansımız oldu. Jesus’a karşı oynamak beni de geliştiriyor” dedi genç teknik adam.

Ancak sıklıkla Guardiola için yapılan bir eleştiriyi dün de Çağdaş Atan’ın yanılgısıyla özdeşleştirdim ben. İngiliz spor medyası, Guardiola’yı sıklıkla “overthinking (yani bazı rakiplere gereğinden fazla kafa yorma)” ile suçlarlar.

KENDi OYUNUNDAN FERAGAT ETTi

Sanki dün de Çağdaş Atan, Jesus’un stratejisine çok fazla odaklanıp, kendi oyunundan tamamen feragat etmiş gibiydi. Çağdaş Hoca bu sezon Kayseri’de topa sahip olmaya çalışan, örerek hücum edebilen bir oyun geliştirmişti. Geçtiğimiz hafta Giresun önündeki uygulamaları da harikaydı. Ancak Fenerbahçe önünde tamamen geriden driplingle ya da kros toplarla çıkmayı deneyen, bu yüzden de bolca ofsayta düşen bir Kayseri izledik. Özellikle Mensah-Ramazan merkeziyle driplingle çıkmak istedi sanki Çağdaş Hoca. Ama pek başaramadılar bunu. Onur’un da o alışık olduğumuz hücum bindirmeleri hiç yoktu dün.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’yse, 72’ye kadar rakip kaleye gidemeyen Kayseri’ye karşı en yüksek vitese çıkma gereği duymadan çekti fişi.

CRESPO, SAHANIN GENERALi GiBiYDi 

Konya maçındaki hareketsizliği ileri üçlüyü tamamen değiştirerek sert bir neşter darbesiyle çözme yoluna gitti Jesus. İyi sonuç aldığını söyleyebiliriz zira Joshua King, tescilli gollerinden birini attı. Joao Pedro iki golün de içinde var. Yine bu sezon ligde ilk kez 11’de forma giyen Crespo, her an maçın tam kalbindeydi. Sahanın generali gibiydi Crespo... Neredeyse tüm ikili mücadeleleri kazandı, iki tane net gol pozisyonuna girdi. Rakipleri onu tam altı kez faulle durdurdular ki bu istatistik bile tek başına Portekizli’nin ne kadar etkili olduğunun kanıtı. Bence Jesus ilk fırsatta Arao’yu üçlü savunmanın merkezinde, Szalai’yi sol stoperde, Crespo’yu da ön liberoda (yani şu anda Arao’nun oynadığı yerde) denemeli.

Yazarın Tüm Yazıları