Farkı Dzeko yarattı

Top ona gitmeyince Dzeko topa gitti ve o aksiyon da 3 puan için yeterli oldu.

Haberin Devamı

Süper Lig’de ilk 36 müsabakayı geride bıraktık, tüm Anadolu takımları içinde fiziksel olarak en iyi seviyede görünen ekip Ankaragücü idi. Belli ki sezon başı ciddi bir hazırlık dönemi geçirmişler. Ayrıca Gikiewicz, Mert, Efkan, Tolga gibi transfer işlerini kamp öncesi halletmeleri de önemli bir detay.

iSMAiL ZOR BiR MAÇ GEÇiRDi 

Dün Ankara’da ilk 10-15 dakikada Fenerbahçe birkaç kıvılcım yarattı ama ilk devrenin son yarım saatinde maçın tonunu belirleyen genelde ev sahibi ekipti. Tolunay Kafkas’ın talebeleri neredeyse tüm devre boyunca önde baskı yaptılar, İsmail-Fred başta olmak üzere birkaç kez rakiplerini hataya zorladılar. Tolga Ciğerci ve Efkan Bekiroğlu merkezde çok çalıştılar. Yeni transfer Morutan da çizgide kalmadı, çok hareketliydi maç boyunca. Sezonun açılışından beri Fenerbahçe’nin en iyileri arasında olan İsmail’in Ankaragüçlüler’ün presi karşısında dün zor bir maç geçirdiğini söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

BAZI iSiMLER SALLANIYORDU

İsmail Kartal’ın Enschede-Ankara rotasındaki kadro tercihini de tabii burada denkleme katmak gerek. Kartal, Enschede’de başlayan 8 futbolcusunu Ankara’da da ilk 11’de kullandı. Szymanski ve İrfan Kahveci de ikinci yarıyı oynamışlardı Hollanda’da. Tabii ki 72 saat, rejenerasyon için yeterli bir süre olmalı. Twente ve Molde de mesela dün öğleden sonra deplasmana gittiler. Genk, Anderlecht’le oynadı. Ancak belki fiziksel olarak değilse de, mental olarak Fenerbahçe’de sallanan bazı oyuncular vardı ilk devrede Ankara’da.

FIRSAT YARATIP DENGEYi BOZDU

Sallanan bazı futbolcuların aksine, dün Ankara’da işler iyi gitmezken elini taşın altına koyan Dzeko’ya ayrı bir parantez açmak lazım. Dün 40 dakika boyunca top ona ulaşmayınca, o topa gitmeye başladı. İlk devrenin sonunda bir şans yakaladı, değerlendiremedi. İkinci devrenin başında Tadic’e bir şans yarattı, gol gelmedi. Sonra Samuel’e yarattığı fırsatla bozdu dengeyi. O aksiyon da 3 puan için yeterli oldu zaten.

KIZLARIMIZA TEŞEKKÜRLER

Dün iş gereği bir gözümüz futbol maçlarındayken, bir gözümüz de Brüksel’deki finaldeydi. Her daim yüzümüzü ağartan kızlarımızla ne kadar gurur duysak az. Milletçe çok teşekkür ediyoruz voleybol milli takımımıza.

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları