Fantastik bir hafta sonu yaşadık

Gerek Türkiye’de gerekse Avrupa liglerinde enteresan sonuçlar oluştu.

Haberin Devamı

Süper Lig’de bence üç takımın kadro kalitesi, kalan 14’üyle kıyaslandığında biraz aşağıda kalıyor. Bu takımlar Giresun, Ümraniye ve İstanbulspor. Bu üçlünün kadro standartları, TFF 1.Lig’le Süper Lig arasına sıkışmış gibi. Zaten bence bu üçlüden Süper Lig’de kalabilen de iyi iş başarmış olacak.

Tekke’nin İstanbulspor’u bu son derece kısıtlı kadro kalitesine rağmen son 10 günde çok iyi sonuçlar aldı: Önce topla yüzde 40 oynayarak Başakşehir’i 1-0 yendiler. Sonra yine meşin yuvarlağa %32 ile sahip olarak Antalyaspor ile 3-3 berabere kaldılar.

MAÇIN KAHRAMANI EZE OLDU

Dün de %25’lerde dolaşan topla oynama yüzdelerine rağmen Kadıköy’den altın değerinde 1 puanla çıktılar. Sarı lacivertlilerin tamamlayamadığı hücumlarda uzun toplarla Ethemi, Eze ve Rroca akıllı çıkışlar yaptılar, zaten bunların ikisini de gole çevirdiler. Maç boyunca Fenerbahçe savunmasını kuvvetiyle de çok yıpratan Eze, üçüncü goldeki kafasıyla kazandıkları puanın da kahramanı oldu Kadıköy’de.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’yse son 3 haftadaki Karagümrük, Ankaragücü ve Başakşehir maçlarından farklı olarak müsabakaya biraz daha etkili başladı. Çok net pozisyonlar üretemeseler de özellikle Mert’in oyunun yönünü çabuk değiştiren pasları ve Emre-Arda’nın adam eksilten aksiyonlarıyla fırsatlar yakaladılar. Valencia-Pedro işbirliğiyle de son iki maçta 3 gol buldu ev sahibi ekip.

KIRILGAN BiR TAKIMA DÖNÜŞTÜ

Ancak Fenerbahçe, Dünya Kupası öncesi mental olarak ne kadar kuvvetliyse, turnuva sonrası saha içinde o denli kırılgan görünüyor artık. Dün 2-0, 2-1 ya da 3-2 öndeyken skoru tutabilecek keskin bir görüntü veremediler. Bütüncül duramadılar. Kopukluklar, kırılganlıklar hep vardı sahanın içinde. Bunun bedelini de hayati bir 2 puan kaybıyla ödediler.

Bu hafta sonu gerek Avrupa’da, gerekse Türkiye’de enteresan sonuçlar oluştu. Newcastle Tottenham’a 20 dakikada 5 gol attı. Aynı saatlerde Kayseri-Adana Demir ve Rize-Gençlerbirliği 5-3’lük acayip müsabakalar oynuyorlardı. Ardından Karagümrük Galatasaray’ı, İstanbulspor Fenerbahçe’yi 3-3’le durdurdular. Fantastik bir haftayı geride bıraktık gerçekten.

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları