65 senelik rekorlar hedefte

Bu performansı 2. yarıda tekrarlarlarsa F.Bahçe ve G.Saray 100 puan barajına ulaşacak.

Haberin Devamı

Eğer Süper Lig’de bugün Galatasaray da Sivasspor’u mağlup ederse, zirvedeki iki takım birden ilk devreyi 50’şer puanla kapamış olacaklar. Süper Lig tarihinde yaşanmış hatta yaklaşılmış bir şey değil böyle ikili bir dominasyon. Şu ana kadar Fenerbahçe-Galatasaray ikilisi toplam 37 maça çıktılar, 31’ini kazandılar, sadece iki yenilgi aldılar. Eğer iki İstanbul devi, ilk devredeki performanslarını ikinci yarıda da tekrarlarlarsa bu iki takımın birden 100 puan barajına ulaşması anlamına gelecek. Ki Süper Lig’in 65 senelik tarihinde bir takımın ulaşabildiği en yüksek puan seviyesi 93...

KONYA 1-0 SONRASI DAĞILDI

Dünkü aldığı farklı sonuçla ilk yarıyı büyük bir ihtimalle lider kapatmayı garantileyen Fenerbahçe için İstanbulspor maçına benzer bir senaryo oluştu Konya önünde de. İki maç da ilk devrede koptu, iki müsabakada da tabelada 46:00 yazdığında Fenerbahçe 5 gol bulmuştu bile. Ancak İstanbulspor’un hafta sonu ortaya koyduğu oyun ve direnci çok daha iyiydi Konyaspor’a göre. Konyaspor dün özellikle 1-0’dan sonra dağıldı. İki golde Kahraman’ın, ikisinde de Adil’in hataları var. Ahmet Oğuz dağınık. Sanki Konyaspor hâlâ İlhan Palut’u anlamsız bir şekilde göndermenin bedelini ödüyor gibi.

Haberin Devamı

KADRO GENiŞLiĞiNiN ARTISI

Fenerbahçe cephesindeyse İsmail Kartal’ın kadro genişliğinden faydalanma fırsatı bulduğu bir gündü dün. Türk futbolunda Ocak ayı yoğun geçiyor, iki hafta içinde lig, birinde de kupa oynayacak takımlar. İsmail Kartal da 7 müsabaka içeren bu ay içinde aynı oyunculara fazla yük binmemesi için farklı tercihler yaptı dün. Tadic-Cengiz’i kenarda başlattı, ikinci yarıya da Dzeko-Szymanski’siz çıktı. Özellikle yaşları itibariyle ekonomik kullanılmaları gereken Tadic-Dzeko cephesinde makul kararlar bunlar.

MiLLi TAKIM iÇiN SEViNDiRiCi 

A milli takımın Haziran’daki Euro 2024 macerası öncesi güzel gelişmeler yaşanıyor bence son günlerde. Beşiktaş forveti Semih Kılıçsoy’un parmak ısırtan grafiği onu Almanya’ya götürebilir. Ayrıca Galatasaray ve Fenerbahçe’nin son maçlarında sağ bekte görev yapan Kaan Ayhan ve Mert Müldür’ün de form tutmaları Türk futbolu adına sevindirici.

Yazarın Tüm Yazıları