Zorbay Küçük zoru başardı

Ocak 2022’de taktığı FIFA kokartını testlerde başarısız olunca aynı yıl mayıs ayında kaybetti ama yılmadı, bu hakkı tekrar kazandı.

Haberin Devamı

Halil Umut Meler, Abdulkadir Bitigen, Atilla Karaoğlan, Arda Kardeşler, Zorbay Küçük, Kadir Sağlam, Bahattin Şimşek yeni yılda FIFA kokartı takıp dünya futbol sahnesinde maç yönetecek hakemlerimiz olacak. Geçen yıldan Ali Palabıyık, Yaşar Kemal Uğurlu ve Erkan Özdamar ise listeden çıkarıldı. Listede en dikkat çeken isim iki yıl sonra dönüş yapan Zorbay Küçük...

FIFA’daki 7 hakem kontenjanımızda 2024 itibarıyla değişimler yaşandı. Ali Palabıyık, Yaşar Kemal Uğurlu ve Erkan Özdamar listeden çıkarılırken yerlerine Zorbay Küçük, Kadir Sağlam, Bahattin Şimşek dahil oldu. Özellikle bu sezon üst düzey müsabakalarda görev alarak dikkat çeken Zorbay Küçük, FIFA listesine girme yolunda ikinci kez şans yakalayan hakem oldu. 2022 Ocak ayında, henüz 30 yaşındayken FIFA kokartını takmıştı. Ancak 2022 Mayıs ayında Nyon’da yapılan testlerde başarısız olunca sezon sonunda listeden çıkarılmıştı.

Haberin Devamı

HAKEMLİĞİ VE FİZİK PERFORMANSI BÜYÜK GELİŞİM GÖSTERDİ

İKİ senelik süreçte gerek hakemliğinde gerek fiziksel performansında olumlu yönde değişimler olması Küçük’ün 2024 FIFA listesi kapısını aralamasına fırsat sağladı.

1992 Adana doğumlu Zorbay Küçük’ün yaş olarak listedeki hakemlerimiz içlerinde en genç isim konumunda olması önemli. Ümit edelim ki İngilizce seviyesini daha da ilerletir.

Cüneyt Çakır ve Halil Umut Meler’in 35 yaşında FIFA Elit kategoriye yükseldiği düşünüldüğünde, başarılı bir performans göstermesi durumunda Şampiyonlar Ligi’nde maç yönetme şansı hayli fazla.

FIFA ELİT KATEGORİDE YER ALAN TEK İSİM HALİL UMUT MELER

FİFA 1. Kategori’de yer alan Ali Palabıyık’ın listeden çıkarılmasıyla, 33 ülkeden hakemin yer aldığı FIFA 1.kategoride ne yazık ki hakemimiz kalmadı. Geçtiğimiz haftalarda maç sonrası fiziki saldırıya uğrayan ve hakemliğe devam edip etmeme konusunda kararsız olduğunu dile getiren Halil Umut Meler elit kategoride yer alırken, diğer 6 hakemimiz 2. Kategori olarak konumlandı. FIFA VAR kadrosunda ise 6 hakemimiz yer alıyor: Alper Ulusoy, Serkan Tokat, Hakan Ceylan, Koray Gençerler, Mustafa İlker Coşkun ve Erkan Engin.

Yazarın Tüm Yazıları