Aparkat ve nakavt

Sezonun ilk yarısında, Balıkesirspor Baltok Futbol Takımının içinde deprem yaratan müsabakayı hatırlayalım. 7. haftada Samsunspor’la, sahasının bakımda olması nedeniyle Ankarada karşılaşmış ve 2-1 mağlup olmuştuk. Okan Alkan, bu maçta oyundan çıktıktan sonra sergilemiş olduğu disiplinsiz davranışlar nedeniyle teknik heyetin raporu doğrultusunda ve yönetim kurulu kararıyla süresiz kadro dışı bırakılmış ayrıca 30 bin lira da para cezası verilmişti. Arkasından, Burak Çalık’ta kadro dışı kalmıştı. Sonrasında; ...... dedi, ...... yaptı kelimeleriyle bitmek bilmeyen, sosyal medya konuşmaları ve gazetelerde okuduğumuz cümleler.

Haberin Devamı

Sezona, Alpay hoca ile başlayan Samsunspor, 8. haftada dümeni, Engin hocaya vermişti. Mali kriz nedeniyle ara transfer ve devre arasında kamp yapamayan rakip, Ocak ayı içinde kayyuma devredilmişti.

Samsunspor, kayyum ataması sonrasında toparlanmış, şehri yönetenlerden ve iş adamlarından destek artmıştı. Son 5 müsabakada mağlubiyeti yoktu. 2 galibiyet ve 3 beraberlikle, 9 puanı vardı.

Engin hocanın önceliği; karşılama, takım savunması yani 1 puandı. Ahmet Cebe ile Ahmet Burak Solakel, hızları ve dikine oyunları sayesinde, savunmadan çok top getirdi. Rakip ceza yayı üzerinde kalabalık kalarak, dönen toplardan, şutla gol bulmaya çalıştı. Ayite, fizik gücüyle yüklendi. Göksu, ayağında topu iyi sakladı ama maç boyunca 2 kere, etkili şut atabildi. Geçen hafta Ankaragücü karşısında iyi olan Enes, formayı kapmıştı. Boşluk bulduğunda hücuma çıktı ve takımı ileride tutmaya çalıştı. Kart cezalısı Samaras’ın yerine Angan oynamalıydı. Çok sonra oyuna girdi.

Haberin Devamı

Balkesler, iyi anlaşan ve iyi pas yapan rakibe göre önlem almıştı. Takım olarak, topu rakipten uzak tuttu. Riske girmedi, geriye ve yana oynayarak, boşluk bulmaya çalıştı. Cüneyt ve Oğuzhan, Ayite-Göksu ikilisine yapışık oynadı. Faul yapmadan oynamaları çok önemliydi. Balkes, 1. bölgede az faul yaparak oynadı ve rakibin duran toplardan gol bulmasını engelledi. Burak’la kenarlarda etkili oldu ama net vuruşu yoktu ve final paslarında başarılı olamadı. Otoo’ya top atılmalıydı, kendisi gelerek top aldı ve takımı atağa çıkarttı. Rakipden dönen topları alamadık, penaltı noktası çevresinden şut atamadık. Bunları yapamadığımız için daha etkili olduğumuz ilk yarıda gol bulamadık. Samsun’un lokum gibi olan göbeğini geçemedik.

Samsunspor, ikici yarıya hızlanmış başladı. Ceza sahamıza yakın oynadılar. Çabuk toparlandık ama pas yapamadık ve atağa çıkamadık. Oyunu kenarlara taşıyarak, rakibin arkasına bir türlü geçemedik. Bu dakikalarda; Otoo, Burak, Nizamaettin ve Boztepe savunma arasına girerek, rakibin ileri çıkmasını engelledi. 59.dakikada seyredenlerin ve oynayanların hiç beklemediği bir anda Furkan’ın şutu gol oldu. Bu aparkat gol, Samsunspor’a saydırmaya başlamaştı. Özellikle Kaleci Furkan, kroki vaziyetindeydi. Sonrasında, iki takım öylesine oynamaya başladı, maç bitmiş gibiydi ve 81. dakikada Kaptan Nizamettin, kalabalık barajı geçti ve Furkan’ı 2. defa avladı. Samsun, nakavt olmuştu.

Haberin Devamı

24. hafta, Balkesi kendisine getiren ve alınan rövanşla bitti.

Gol atıp yemeyen, yediği golü çıkartan, fazlasını atan ve şirketleşen, Balıkesirspor görmek istiyoruz.

 

Yazarın Tüm Yazıları