Leonardo Bonucci, Fenerbahçe için bir futbolcudan fazlası

Kanarya’nın yeni stoperinin A’dan Z’ye bütün özellikleri...

Haberin Devamı

Leonardo Bonucci’nin ne kadar özel bir futbolcu olduğunu daha ilk maçında gördük. Çarşamba günü İstanbul’a ayak basıp takımla birkaç idmana çıktıktan sonra Gaziantep’te forma giyen Bonucci, heyecanı ve hırsıyla enerji saçıyordu. Juventus’ta birlikte forma giydiği Merih Demiral’ın “Gerçek bir lider” diye tanımladığı Bonucci’nin hikayesi, Orta Çağ mimarisine sahip Pianoscarano’da başladı. Kariyerindeki dönüm noktası teknik direktör Carlo Perrone ile çalışması oldu. Perrone, Bonucci’nin hem iyi bir stoper olmasını sağladı hem de güçlü bir karakter edinmesinde yardımcı oldu.

iLK TEKLiF iNTER’DEN GELDi 

İlk daveti 17 yaşındayken İnter’den aldı. Hiç düşünmeden Milano’ya giden Bonucci, çıktığı deneme idmanı sonrası takımın Abu Dabi’deki kampına götürüldü. Hazırlık maçlarında gösterdiği performans sonrası İnter’e imzayı atan Bonucci, o sezon U20 takımıyla İtalya Kupası ve İtalya Ligi’ni kazandı. Bazı maçlarda A takımın kulübesinde oturdu.

Haberin Devamı

JUVENTUS’A GiDEN UZUN YOL

2007’de İnter Leonardo Bonucci’yi sırasıyla Treviso ve Pisa’ya kiraladı, ardından 4 milyon Euro’ya Genoa’ya sattı. Aynı sezon Bari onu 10 milyon Euro’ya renklerine kattı. 2010 yılında Juventus’un teklifiyle hayallerine koşar adım gitmeye karar verdi. Ona göre Bari’yi bırakmak kolay değildi ama Juventus sadece aptalların kaçıracağı bir trendi! Siyah beyazlılar ile ilk maçına 29 Temmuz’da, Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Shamrock Rovers karşısında çıkan Bonucci, ilk golünü ise 19 Ağustos’ta Sturm Graz’a karşı attı.

6 ŞAMPiYONLUK KAZANDI

2010-11 sezonu onlar için pek parlak geçmedi ancak ertesi sezon Antonio Conte’nin gelişiyle yakaladıkları uyum onları 6 yıl sonra yeniden Serie A şampiyonluğuna taşıdı. Leonardo Bonucci, Conte ile 3 sene üst üste yaşadığı şampiyonluklara Massimiliano Allegri ile 3 şampiyonluk daha ekledi.

ŞAMPiYONLAR LiGi’NDE iKi FiNAL

Leonardo Bonucci için kariyerinde en unutulmaz anlardan biri 2014-15 sezonunda Barcelona ile oynadıkları Şampiyonlar Ligi finali oldu. Ucundan tuttukları kupayı 3-1’lik mağlubiyet sonucu kaybettiler. İki yıl sonra yeniden finale çıktılar ancak bu kez de Real Madrid’e 4-1 yenilmekten kurtulamadılar.

Haberin Devamı

MiLAN’A TRANSFERi ŞAŞIRTI

Bonucci’nin final sonrası apar topar AC Milan’a transferi o dönem oldukça şaşırtıcıydı. Bazı iddialara göre final maçının devre arasında Dani Alves ile kavga etmişler ve takım konsantrasyonunu bozmuşlardı. Bonucci’nin teknik direktör Allegri ile yaşadığı sürtüşmeler de eklenince Juventus yönetimi onun Milan’a satılmasına izin verdi. Ama ayrılık çok uzun sürmedi. 42 milyon Euro’ya Milano’ya giden oyuncu bir yıl sonra 35 milyon Euro’ya Juve’ye döndü.

19 NUMARA EN BÜYÜK TAKINTISI

Kariyeri boyunca 19 numaralı formadan asla vazgeçmeyen Leonardo Bonucci, 2016 yılında verdiği bir röportajda neden bu rakama takıntılı olduğunu şu sözlerle anlatıyor: “Eşimin ve çocuklarımın doğum tarihinde ve evlendiğimiz günde 19 rakamı mevcut. Aslında bir zamanlar Juventus’la olan sözleşmemi 19 Aralık’ta yenileme planlarım vardı.”

Haberin Devamı

MANCiNi iLE SERiE A’YA ÇIKTI

14 Mayıs 2006’da İnter Teknik Direktörü Roberto Mancini, Cagliari ile oynanan sezonun son maçının 90. dakikasında Solari’yi oyundan alarak Bonucci’yi sahaya sürdü. Böylelikle Serie A’ya adım atan Bonucci o anları şöyle anlatıyor: “Sadece birkaç ama çok dokunaklı dakika. Topa her dokunduğumda omurgamda titreme hissettim.”

GERÇEK BiR KUPA KOLEKSiYONERi

Inter ile 1 kez Serie A şampiyonluğu yaşayan Leonardo Bonucci, Juventus ile bu mutluluğa 8 kez ulaştı. İtalya Kupası’nı 4, Süper Kupa’yı ise 5 kez kazanan İtalyan futbolcu milli takım formasıyla da 2020 Avrupa Şampiyonluğu yaşadı.

LAKABI ‘BECKENBONUCCi’

Leonardo Bonucci’nin kariyerindeki dönüm noktalarından biri de 2016 yılında Manchester City’den gelen teklif oldu. Pep Guardiola’nın çok istediği oyuncu için İngiliz kulübü tam 100 milyon Euro teklif etti ancak Juventus kabul etmedi. Barzagli-Bonucci-Chiellini üçlüsü futbol tarihinin en etkili savunma hatlarından biri olarak görüldü. Oyun tarzı nedeniyle Almanların ‘Kaiser’i Franz Beckenbauer’e benzetilen Leonardo Bonucci’nin lakabı ise ‘Beckenbonucci’.

Yazarın Tüm Yazıları