Ada’da 6 bilinmeyenli denklem!

Tottenham’ın Chelsea’nin serisine son vermesiyle Premier Lig’de şampiyonluk yarışına yeniden heyecan geldi. Aynı zamanda Conte, Klopp, Pochettino, Guordiola, Wenger ve Mourinho’nun oyun anlayışlarının rekabetine de sahne olan lig, geçen sezona göre daha çekişmeli geçiyor.

Haberin Devamı

DÜNYANIN en çok izlenen ligi olan Premier Lig’de heyecan yeni yılda da devam ediyor.

Lider Chelsea 13 maç sonra Tottenham’a yenilirken, şampiyonluk yarışında da kağıtlar bir nevi yeniden karıldı. Çarşamba akşamı oynanan maçta, Conte’nin takımını liderliğe taşıyan 3-4-3 sistemine 3-4-2-1 ile cevap veren Pochettino, Alli ve Eriksen’i serbest oynatıp Mavileri adeta sahadan sildi.

Peki, dünyanın en başarılı ve üst düzey 6 teknik adamının kıyasıya çekiştiği Premier Lig’de düğüm nasıl çözülecek? Hangi takım daha avantajlı? Sezon sonunda ipi göğüsleyen kırmızı mı, mavi mi olacak?

MUCÄ°ZE: 3-4-3

MOURİNHO’nun yıkık bir halde bıraktığı Chelsea’yi yeniden ayağa kaldıran Conte, 3-4-3 sistemini hayata geçirerek yenilmez bir takım yarattı. Takımın saygısını kazanan Conte, başta Costa olmak üzere küskün oyuncuların tamamından yeni bir Chelsea yarattı.

ALIÅžAMADI

Haberin Devamı

GUARDİOLA, Ada macerasına muhteşem bir başlangıç yaptı. 6’sı ligde olmak üzere toplam 10 maçın tamamını kazandı. Ancak gerçekçiliği de elden bırakmadı. Ligin hızına ve kurallara alışamadığını hiç gizlemedi. Peşi sıra gelen kayıplardan sonra bile zamana ihtiyaç duyduklarını da hiç gizlemedi.

PSİKOLOJİK EŞİK

WENGER belki de ligde psikolojik olarak en zor durumda olan isimlerin başında geliyor. Şampiyonluğa o kadar hasretler ki en iyi zamanlarında bile bu şanssızlığı bir türlü kıramadılar. Bu psikolojik eşik onların zihinsel olarak da şampiyonluk yolundaki en büyük rakipleri.

RÖNESANS DEVRİ

KLOPP ligin açık ara en iyi futbol oynayan takımını yarattı. Takıma ve şehre getirdiği hava, sahaya yüksek enerji ve agresif futbol olarak geri dönüyor. Büyük bir potansiyelleri var. Tek sorunları ise büyük maçlardaki arzularını ‘küçük maçlarda’ kaybetmeleri.

TOPU RAKÄ°BE VER

POCHETTÄ°NO, lige heyecanı yeniden getirdi. 3-4-2-1’i oldukça iyi oynayan bir takım yarattı.ÂDelle Alli ve Christian Eriksen ikilisi takımda serbest rolü üstlenmiÅŸ durumda. Fiziksel gücü yüksek oyuncular sayesinde topu rakibe vererek kurduÄŸu anlayış ise yadsınamaz.

KIRMIZI BAHAR

MOURİNHO’nun United kariyeri de pekiyi başlamadı. Ancak son dönemde Zlatan önderliğinde kendini bulan bir ManU olduğu da gerçek. Rooney’siz yeni bir dönem yaratmaya kararlı olan Mourinho’nun şimdilik bu problemi rafa kaldırdığı da ortada.

Yazarın Tüm Yazıları