Beşiktaş başarılıdır

TEDBİR, taktiri bozar mı? Bozmaz diyerek tedbiri elden bırakmak da olmaz.

Haberin Devamı

Soma’da sıfır tedbir ile taktirin tecellisini beklemek 301 kardeşimizin hayatına mal oldu. Ruhları şad olsun.

BEŞİKTAŞ BAŞARILIDIR

Kimse inanmadı. Evi olmayan, Kasımpaşa ile İkitelli arasında mekik dokuyan bir takımın şampiyon olacağına yönetim de futbolcu da taraftar da medya da yani kimse inanmadı. Kadro yapısına bakınca, Fenerbahçe ve Galatasaray ile kıyaslanınca “Biz üçüncü oluruz” dedi herkes. Ve öyle oldu. Bence bu Beşiktaş başarılıdır.

ARTILAR

Bilic: Taraftarın gönlünde iletişim yetenekleriyle taht kuran, hukukçu, gitarist ve sosyalisti ve de inanılmaz mütevazı bir teknik direktör Beşiktaş’a bence çok şeyler kattı.
Tolga: Beşiktaş’ın Cordoba’dan sonraki istikrar abidesi. Bir lider, ağabey. Kalede Tolga varsa, Beşiktaş’ta sorun yok.
Atiba: Bilic mi istedi Önder Özen mi istedi, bilmiyorum. Ama Beşiktaş’ın dokusuna çok uyduğu ve her boşluğu doldurduğu bir gerçek. Ve tam bir profesyonel.
Fikret Orman: İnandığı doğrulardan taviz vermeyen, karşısına alması gereken kim olursa olsun, taraftar bile olsa, inandığı yoldan vazgeçmeyen başkan, kıtlık döneminin zenginlik vaat eden ismiydi.
Peki bu olumlu noktalar yanında Beşiktaş’ın negatif resmine de bakmak lazım.
Transfer planlaması: Hem mevsim başı hem devre arası transfer politikasında yanlışlar vardı.
Fernandes: Samet Aybaba döneminde oynadığı futbolun yüzde 20’sini oynasaydı Beşiktaş şampiyonluk potasındaydı.
Almeida: Yakaladığı gol pozisyonlarının yüzde 30’unu değerlendirseydi fiyatı ikiye katlanır, Beşiktaş zirve hesapları yapardı.
Olcay/Gökhan: Saman alevi gibi parlayan ve parmak ısırtan performanslarını istikrara dönüştürebilseydi bütün yıla yayabilseydi...
Derbi: Derbi kazanamayan takımın şampiyon olması mümkün değil. Beşiktaş’ın en zayıf noktası...
Evsiz barksız: Seyircisi yok kirada, çok zor bir sezon geçti. Evin yoksa taraftarın da yok.
Ve özel hayat: Bu gece barda gönlüm hovarda... Fenandes’in Beşiktaş futbolcularına yansıttığı profesyonellik ışığı tatlı hayat hamlelerine Beşiktaş engel olabilseydi...
Bütün bunlara rağmen, artılarıyla eksileriyle Beşiktaş bu kadro yapısıyla bu sezonu olması düşünülen yerde ve başarılı biçimde noktalamıştır...

Yazarın Tüm Yazıları