ZAFER İNANANLARINDIR

Şampiyonlar Ligi’ne mi yoksa Avrupa Ligi’ne mi devam sorusunun cevap bulacağı bir maçtı. Daha saha içini analiz etmeye başlayamadan gelen erken gol, herkeste şok etkisi yaptı.

Haberin Devamı

Gaitan’ın attığı gol, bariz hatalar zinciri sonucu gelse de güzel bir goldü. Defansın yapılan koşuya cevap verememesi, Chedjou’nun ayakta kalmayıp kayması ve Muslera’nın da Chedjou’ya eşlik etmesi, Gaitan’a hayran bıraktırdı ama her şeyin başlangıcı oldu.

İnsan ister istemez düşünüyor. Galatasaray bu reaksiyonu göstermesi için illa ki gol mü yemesi lazım. İlk çeyrekte oyunu dengelemeye başlayan Galatasaray, ilk yarıyı süper bir finişle bitirdi. Bu geri dönüş yada ayağa kalkışta başrolde yine Yasin vardı. Özelliklerini çok iyi ve özgüveni ile verimli kullanan Yasin, ilk yarıda rakibi zorlayan, hızlı oyunu ile Benfica defansının dengesini bozan adamdı.

ÖNÜ ARKASI GAİTAN
Benfica kendi sol tarafını Gaitan ile etkili kullanırken, Galatasaray’da Podolski ile Gaitan’ın arkasını çok iyi kullandı. İlk yarının iyi bitirilmesinde, maçın başında ciddi hata yapan defansın, sonrasında neredeyse hatasız oynaması ve rakibe yakın oynaması d etkili oldu.

Benfica’nın ve Avrupa’nın en iyi oyuncularından bir Gaitan. Benfica en iyi oyuncusunu büyük paraya satar ve alan takım da daha büyük paraya satar. Atletico Madrid macerası gözüküyor Gaitan için.

İkinci yarı başka bir hikayeye sahne oldu. Galatasaray ilk 10 dakika içinde maçı koparacak net pozisyonları yakaladı. Devamında Benfica’nın ciddi atakları gelince, Hamza Hoca oyuna müdahale etme gereği duydu. Aslında fikir olarak doğru ama uygulamada yanlış iş oldu. İyi durumda ve istekli Yasin tercihi, çok az oynamış Olcan’a göre yanlış oldu.

Yasin’in yorgun hali bile bu maçta daha iş yapardı. Kaldı ki, diri Olcan da verimli olamadı. Maçın temposunun çok yükseldiği ve tam Yasin hücumlarının etkili olacağı anlarda en önemli kozun dışardaydı. Podolski, golü atmasının dışında hem yardımcı hem de sorumlu oynadı.

RESET ATTI
Önde olmanın morali, ilk maçı kazanmanın isteği, takımı ayakta tutan ve direnci yükselten etkendi. İyi mücadele ve birlikte savaşan takım, kazanmayı hak etti. Podolski’den Sneijder’e kadar herkes savaştı kazanmak için isteğini ortaya koydu.

Kabus bir başlangıçtan sonra maçı çevirmek ancak inanç, mücadele ve istek işidir. Galatasaray aldığı bu galibiyetle grubu tekrar dizayn etti. Sarı kırmızılı takım UEFA’da devamı garantiledi ama Şampiyonlar Ligi’ne devam için Madrid’de final oynayacak.

Yazarın Tüm Yazıları