İlk yarı herkesi uyuttular, ikinci yarı kıpırdadılar

Beşiktaş, sonradan oyuna girenlerin katkılarıyla tempoyu artırıp kazandı.

Haberin Devamı

Karagümrük-Beşiktaş maçının İlk 45 dakikası sadece uykuya dalma sorunu olanlar için iyi karşılaşmaydı. Rakip kaleyle hiçbir ilgisi olmayan, santrforu Salih Dursun olan bir Karagümrük ve böyle bir rakip karşında sahada adeta yürüyerek top oynayıp da maç kazanmayı düşünen bir Beşiktaş...

İlk yarıdaki yavaş ve temposuz oyununun golü veya pozisyonları getirmesi söz konusu değildi.

İkinci yarıda topu daha hızlı dolaştıran, ön alanda daha nitelikli baskı yapan Beşiktaş, dolayısıyla gole de çok daha yakın bir futbol oynamaya başladı.

EN KÖTÜ PENALTISINI ATTI 

Aboubakar, belki de kariyerinin en kötü penaltısını kullanırken, ilerleyen bölümlerde Aboubakar ve Onur yakalanan fırsatlarda da direği geçemedi.

Rebic’in girmesiyle sol kanattaki etkinliğini artıran Beşiktaş, Masuaku’yu da daha fazla hücuma sokmaya başladı. Günün 2 başarılı ismi Onur ve Gedson’un işbirliği ile gelen gol geç de olsa siyah beyazlı ekibin ikinci yarıdaki oyunuyla hakettiği bir gol oldu.

Haberin Devamı

Ancak dün Fatih Karagümrük yerine ofansif gücü daha yüksek bir takım Beşiktaş’ın rakibi olsa 0-0 giden bölümlerde siyah beyazlıların başını fazlasıyla ağrıtabilirdi.

YÜKSEK TEMPO ŞART

Günümüz futbolu yüksek tempo ve atletizm talep ediyor. İlk 45 dakikadaki yürüyerek oynanan temposuz futbol ile en zayıf görünen rakipleri bile mağlup edemezsiniz.

Beşiktaş, yeni transferlerin de katılımı ile kadro derinliğini artıracaktır. Dün son 30 dakika oynayan Rebic olumlu izlenimler ortaya koydu. Cenk Tosun ısınma turlarında. Ghezzal dönecek, Oxlade katılacak, Onana ve Amartey form tutacak. Böylece Beşiktaş’ın dar olan kadro rotasyonu daha da genişleyecek ve Şenol Güneş, daha alternatifli bir kadroya kavuşacak.

Yazarın Tüm Yazıları