Fenerbahçe ikinci yarı karakter koydu

Rizespor karşısında kazanılan 3 puan İsmail Kartal’ın radikal hamleleri ile geldi.

Haberin Devamı

Futbolda bazen rakipler ile olduğu kadar hava koşulları ve zeminle de mücadele edersiniz. Dün iki takım için de bu durum söz konusuydu Rize’de. Maçın ilk yarısında sahada istediklerini yapamayan Fenerbahçe, hücumda üretemediği gibi savunmada da açıklar verdi. İsmail Kartal, radikal bir değişiklik yaparak ikinci yarıya haftalardır performans olarak son derece yetersiz olan Szymanski ve Krunic’i oyundan çıkartıp Mert Hakan ve İrfan Can Kahveci’yi sahaya sürdü.

DEĞiŞiKLiKLER ATEŞLEDi

Bu sahanın oyuncusu olmayan ve bekleneni veremeyen Cengiz’in yerine de Serdar Dursun, Dzeko’nun yanında ikinci santrfor olarak görev aldı. Bu değişiklikler Fenerbahçe’nin saha içindeki kazanma arzusunu ve enerjisini yukarıya çekti. İrfan Can’ın kattığı kalite ve yaratıcılık ile oyun gücünü de yakaladı. 1 gol 1 asist ile yıldızlaşan İrfan Can maçın yıldızı olurken Mert Hakan ve Serdar da skora katkı yaptılar.

Haberin Devamı

DÖNÜM NOKTASI OLABiLiR

Dün Rizespor karşısında alınan bu 3 puan İsmail Kartal’ın radikal hamleleri ile geldi. Nasıl Samsunspor ve Alanyaspor beraberliklerinde İsmail Hoca’nın değişiklikleri eleştirildi ise dün de alkışı haketti. Saha koşulları ve oyun bu kadar kötü iken 1-0 yenik durumda soyunma odasına giden bir takımın bu olumsuzluklara rağmen maçı çevirmesi dönüm noktası olabilir.

Dün Fenerbahçe ikinci yarıda hem mücadele gücünü artırdı hem de daha doğru bir oyunla yüksek toplara yöneldi. Rize’de alınan bu galibiyet sezonun belki de en değerlisi. Rizespor ise iyi oynadığı bir maçta basit hatalarla maçı kaybetti.

Yazarın Tüm Yazıları