Pres oyunu, pas oyununu teslim aldı

Farioli’nin oyunun bozan Jesus zekası ve Crespo performansıydı.

Haberin Devamı

Süper Lig’de topa sahip olma ve maç başına isabetli pas sıralamasında zirvede olan Alanya, bu sezon tek yenilgisini rakibinden daha az isabetli pas yaptığı ve daha az topa sahip olduğu Konya maçında alan Fenerbahçe’ye konuk oldu. Alanya’nın bu paslaşma becerisi, Kadıköy’de gayri ciddi bir hal alınca erken gelen goller kaçınılmaz oldu. Hele hele bu davranışı 3. bölgede en efektif baskı yapan takıma karşı sergilediğinizde sıkıntı büyük oluyor. Bu laubaliliği önce top ustası Crespo topu kaparak, ardından da Rossi kalecinin ayak dibine vurarak cezalandırdı.

ALANYASPOR AÇIK OYNAYINCA

Alanya, sahasında pas yaparak, üzerine gelen sarı lacivertlilerin çizgi defansının arkasına atılan toplarla sonuca gitmek istedi. Rennes maçındaki Fenerbahçe’nin taktiğine dayanarak gol bulmaya çalıştılar. Ancak bu kez de kornerden gelen topla kalelerinde golü görünce çok erken 2-0 geriye düştüler ve dirençleri kalmadı. Son haftalarda duran top klasiği haline gelen Gustavo’nun golünü yine izledik. Arao’nun şık pasının golde katkısı büyük. Farioli’nin yardımcısının maç öncesinde ‘oyunu geride kurmaktan taviz vermeyeceğiz ve açık oynayacağız’ şeklindeki açıklamalarının sonucuna katlanmış oldular ilk yarıda. Hızlı çıkış yaptıkları nadir anlarda ve arkaya atılan toplarda son vuruşlardan önceki paslarda başarılı olsalardı skor belki farklı olabilirdi.

Haberin Devamı

FARK YARATAN iSiM CRESPO 

Sarı lacivertlilerde Crespo fark yaratan oyuncu oldu. Çok etkili ve agresif oyunda rolü büyük. Atıyor, attırıyor, top kapıyor, oynatıyor. Takım savunması olarak ise F.Bahçe’nin çizgi taktiği ile her an tehlike yaşabilecek görüntü çiziyorlar. Skor 1-0 da olsa, 2-0 da olsa, 3-0 da olsa bu risk hep var. Ama hücum tarafına gelince de alternatif çok. Hem ileri doğru hızlı oynuyorlar, rakip sahaya tek pasta geçmeyi başarıyorlar, kanatları çok iyi kullanıyorlar. Takımın lideri ise saha içinde değil, kulübede: Jesus!

FARiOLi’NiN ISRARI ÜZEBiLiR

F.Bahçe ilk yarı %52 topa sahipti belki ama sadece 177 isabetli pasa rağmen 3-0’lık skor ve kaçan penaltı vardı. Bu kadar az pas yetmiş demek ki bu skoru almaya. Oyunu geriden kurmak gibi tek oyun planı olan Farioli, bu ısrarını sürdürürse Alanyaspor’u ligde tutmakta zorlanır. İkinci yarıda 60’a kadar F.Bahçe rölantiye alsa da sonrasında ilk yarıdaki görüntüsüne geri döndü ve 4-0’ı buldu. Bu golde de başrolde Crespo vardı. Topu rakibinden kaparak golü hazırladı. 5. gol ise Valencia’nın azmi, hakemin avantaj katkısı, İrfan Can’ın klas çalımı sonucunda geldi.

Haberin Devamı

SKOR 0-0’MIŞ GiBi OYNADILAR

Skor ne olursa olsun F.Bahçe maçı hep 0-0’mış gibi oynadı. Taraftar, tezahüratlarla Arda’yı oyuna aldırdı. Maçın adamı Valencia diyenler olacaktır ancak benim oyum her golde rol üstlenen Crespo’ya olacak. Farioli’nin oyununu bozan Jesus zekası ve Crespo performansıydı. Jesus’un hakemi tebriğe gittiğinde Alioski’ye “Ellerini arkaya bağlamalısın” demesi ve göstermesi gecenin en güzel görüntülerden biriydi.

Yazarın Tüm Yazıları