Galibiyeti getiren sihirli dokunuşlar

F.Bahçe son 15 dakikadaki hamlelerle kazandı.

Haberin Devamı

İlk 10 hafta sonunda ligde en çok gol atan ve evinde mağlup olmayan Fenerbahçe ile en az gol yiyen ve deplasman yenilgisi olmayan Başakşehir’in bir diğer önemli istatistiği, bu sezon en fazla sayıda resmi maç oynayan iki takım olmalarıydı. Ayrıca bana göre şu an ligdeki en formda iki teknik adamın karşılaşmasıydı. Jorge Jesus’un devamlı rotasyon uyguladığı Fenerbahçe’de her ne kadar eksiklikler çok aranmasa da Ndayishimiye’nin yokluğu Başakşehir için çok önemli eksikti.

BASKIYA KARŞI UZUN TOP

Fenerbahçe, bilinen ve beklenen baskıyla başladı oyuna. Başakşehir bu baskıyı geride pas yaparak değil Okaka’ya atılan uzun toplarla kırmayı planlamıştı. Bu da zaman zaman Gustavo-Okaka ve Serdar Aziz-Okaka eşleşmelerinde nefes kesici mücadeleler yaşanmasına yol açtı.

Haberin Devamı

Başakşehir düşündüğü oyun formatı paralelinde ilk tehlikeyi Lincoln-Szalai kanadından Traore ile buldu; Ferdi kademeye girerek golü engelledi. 6 dakika sonra yine Traore yine aynı kanattan tehlike yaşattı.

Dakikalar 32’yi gösterirken Batshuayi’nin kafa şutu Fenerbahçe’nin ilk yarıda yakaladığı en önemli gol pozisyonu oldu. İsmail’in olması ilk 45 dakikada Crespo’nun gol bölgelerinde daha fazla sahneye çıkmasını sağladı.

BELÖZOĞLU iYi ANALiZ ETMiŞTi

İlk yarı özeti şuydu: Fenerbahçe’yi iyi analiz eden Emre Belözoğlu, kanatları kullanarak sonuca gitmek istedi. Özellikle Traore ile Fenerbahçe’nin sol tarafına zor anlar yaşattı. 30. dakikadan sonra Fenerbahçe pozisyon anlamında yavaş yavaş dengeyi kurdu ve kanatlardan ortalarla tehlike yarattı. Bu ortalarda Batshuai ve Valencia’nın kafa vuruşları etkili oldu. Serdar Gürler ve Traore tehdidi, Ferdi ile Lincoln’ün ataklara katılmalarına engel oldu.

RAKiP KALEYi ABLUKA ALTINA ALDI

İkinci devreye iki takım da taktiksel olarak aynı anlayışla başladı. İlk tehlikeli pozisyon yine Traore’nin vuruşu ile Başakşehir adınaydı. Sonrasında Fenerbahçe atak daha baskılı oyununu rakibine kabul ettirdi. Jesus’un İsmail-Arao zorunlu değişikliğinin akabinde hücum hattında üç oyuncu birden değiştirmesi golü ne kadar istediğinin göstergesiydi. Bu değişikliklerden sonra oyundan düşen Başakşehir karşısında Fenerbahçe rakip kaleyi adeta ablukaya aldı.

Haberin Devamı

75. dakikadan sonra sanki maç sarı lacivertliler için yeni başlamış gibiydi. Fenerbahçe asıl oyununu oynamaya başladı ve bu baskı Rossi’nin güzel gol ile taçlandırdı. 75’te Jesus’un 84’te Rossi’nin ve 90+3’te Altay’ın sihirli dokunuşları Fenerbahçe’yi galip getiren en önemli etkenler oldu.

Yazarın Tüm Yazıları