Galatasaray’da Icardi varsa 3 puan cepte

Arjantinli futbolcu öyle bir kafa vuruşu yaptı ki, maça imzasını attı.

Haberin Devamı

Galatasaray, Dünya Kupası sonrası yükselen grafiğinin oyuna ve skora yansımasının getirdiği özgüven ve moralle çıktı sahaya. Son dört maçını kaybeden Ümraniyespor ise büyük takımlara karşı skor üretse de savunma zaafı nedeniyle skoru puanı çeviremiyordu. Galatasaray, İcardi ve Mertens’in oyun aklı tek hatta bütünleşince skor anlamında sonuca rahat gidiyor. Fakat bu maçta ikili arasındaki hat kesilmiş gibiydi. Galatasaray, beklendiği üzere ön alanda baskı kurarak başladı. Ümraniyespor da kaptığı toplarda ani geçişleri deneyip Geraldo ile pozisyon üretme yoluna gitti.

İlk yarıda topla oynama oranında yüzde 71’e 29 üstünlük sağlayan sarı kırmızılılar 9 korner kullandı. Ümraniyespor ise 5 şutun 5’inde de isabet kaydetmeyi başardı. 7. dakikada Onur ile Muslera’yı karşı karşıya getiren pozisyon ilk yarının röntgenini erkenden çekti futbolseverlere. Hemen akabinde bu sefer Geraldo’nun diğer kanattan getirdiği topla 11. dakikada Umut ile golü buldu Ümraniye.

Haberin Devamı

AVOUNOU BAŞARAMADI

Bu golden sonra Galatasaray beklenen reaksiyonu gösterdi. Baskıyı artırıp istediği golü Abdülkerim’le buldu ama bu süreçte özellikle Avounou ile bulduğu fırsatlar Muslera’nın kucağında son buldu. Avounou’nun yapamadığını Oğuz temiz bir vuruşla yaparak skoru 1-2 yaptı.

İlk yarı boyunca Ümraniye istediği sistemde oynayabildi. Beş net pozisyon buldu. Onur, Avounou ve özellikle Geraldo Galatasaray defansını yıprattı. Beş net şutun üçü Muslera’da kalırken, ikisi ağlarla buluştu. Galatasaray adına ilk yarıda golün haricinde İcardi’nin kafa vuruşu ve Orkun’un kurtardığı iki net şutu vardı..

MUSLERA, ORKUN, GERALDO

Tempolu, heyecanlı, gollü ve her iki kalecinin kurtarışlarıyla yıldızlaştığı bir ilk yarı izledik. İlk yarının en iyileri Muslera, Orkun ve Geraldo’ydu.

45 ila 60. dakikalar arası aslında Ümraniye’nin istediği gibiydi. Galatasaray üstüne geldiğinde açık alanları ilk yarıdaki gibi kullanabilmekti hedefleri. Tahminim 60. dakikadan sonra kan değişikliği ile daha çok üstüne gelecek olan Galatasaray’dan kaptığı topları geçiş oyunlarıyla taşıyıp açık alanları daha verimli kullanmak isteyecekti. Ama Galatasaray golü bulunca Recep Uçar hocanın düşüncesi suya düştü. Bu golden sonra Galatasaray yoğun bir şekilde baskısını artırdı. Ümraniye her ne kadar aynı düşüncede devam etse de ilk yarı kadar başarılı olamadı ikinci devredeki geçiş oyununda.

Haberin Devamı

GEL-GiTLi VE HAREKETLi

77. dakikadan sonra 10 kişi kalan rakibine karşı Okan hoca Gomis silahını kullandı, fakat diğer maçlara nazaran performans anlamında bir tık geride kalan İcardi sahneye çıktı ve öyle bir kafa vuruşu ile Galatasaray’ı öne geçirdi ki adeta maça imzasını attı.

Sonuçta Galatasaray, Ümraniye’yi bu gel-gitli, hareketli ve heyecanlı maçta yenerek şampiyonluk yolunda 3 puanı daha hanesine yazdırmayı başardı

Yazarın Tüm Yazıları