Artık yeter!

Konyaspor Umut Vadediyor dedik dinlenmedi, Ne Desek Boş dedik doldurulmadı…

Haberin Devamı

Sonunda dayanamayan Konyaspor taraftarı ARTIK YETER diyor.

Bu yazı haftanın maçının analizi değil. Artık Atiker Konyaspor’u genel hatlarıyla yazma vakti. Ama yine de maçtan kısaca bahsedip sonra geçelim asıl elzem konumuza.

Pazar günü Avrupalı Konyaspor Kasımpaşa deplasmanına gitti.

Yine bir son dakika golü…

Yine değerlendirilemeyen fırsatlar…

İki golde de Selim’in hatası…

Yine mağlubiyet…

Yine hüsran…

Yine gol golcülerden gelmedi…

Filan filan…

Bu böyle uzar gider. Şimdi asıl konumuza dönelim.

Atiker Konyaspor iki sezon öncenin 3.sü, geçen sezonun ZTK Şampiyonu, bu sezonun Süper Kupalısı olarak sezona başladı. Az önce yazdığım başarıların hiç birini yüksek meblağlı transferlere, hakem desteklerine filan da borçlu değiller. Ligin en mütevazi kadrolarından biriyle, bileğinin hakkıyla, emek emek, dişiyle tırnağıyla söküp de kazandılar bu başarıları…

Haberin Devamı

Hiçbir başarı cezasız kalmaz… Konyaspor da bu başarılar nedeniyle tarihinin en ağır cezalarıyla başladı sezona. Aksilikler peşini bir türlü bırakmadı Konya ekibinin. Önce takımın taşıyıcısı Vukovic, Bajic, Douglas satıldı. Sonrasında yönetim bu oyuncuların yerlerine scout ekibi kurmak yerine whatsapp grubu kurarak 15 oyuncu transfer etti.

Lige bu sezon çıkan takımlar aldığı forvetlerle Gomis’e gol krallığında kafa tutarken yukarıdaki başarıların sahibi takımın aldığı 3 forvet oyuncusundan ikisi ne gol ne asiste katkı verdi, diğerinin de 14 haftada 2 gol 1 asisti var. Hiçbir başarısı olmayan kulüpler Atletico Madrid, Chelsea’den oyuncu getirirken Konyaspor’un whatsapp grubu Çin ve Katar’dan oyuncu arıyorlardı. Peki sonuç? Sonuç hüsran tabii ki…
Transferde durum instagram hikayesinden öteye gidemezken saha içine yaklaşıldığında da genel kötü durum kendini belli etmekten geri almıyordu. Daha henüz ligin 2. Haftasında Trabzonspor kıyımına uğrayan Konyaspor son dakikada yediği golle 3 puanı Trabzon’da, Traore’yi de hastanede bıraktı.

İlerleyen haftalarda Mustafa Reşit Akçay istifa etti. Tam bir şeyler düzelecek derken; HOP: Mehmet Özdilek’in ilginç ilk 11leri ve stoper tercihleri ortaya çıktı bu sefer de.

Haberin Devamı

Yukarıdaki yazılarda şüphesiz en az suçlu hatta suçsuz kişidir Mehmet Hoca. Buna eyvallah. Ama geçen yazımızda da bahsettik: Mehmet Hoca bir rotasyondur tutturdu gidiyor. Hiçbir ligde hiçbir başarılı takım arka arkaya iki haftada zorunlu bir durum olmadıktan sonra bu kadar rotasyon yapmaz. Hele ki stoperde. Kasımpaşa maçında yine önceki haftalarda olduğu gibi stoper ikilisi değişti. Marsilya’ya karşı ilk 11 oynayan Moke- Filipovic yerine Ali Turan- Selim ikilisi vardı.

Şu bir realitedir futbolda: stoper mevkii tek başına bir oyuncunun kalitesi, yeteneğiyle idare edebileceği bir mevkii değil. O nedenle yanındaki oyuncuyla uyumu, kaleciyle iletişimi de bir takımın defans konusundaki sağlamlığını etkileyen faktörlerden. Bir başka realite de oyuncuların antrenman maçındaki uyumu ile gerçek maçtakinin aynı olmadığı. Yani antrenmanda denediğin stoper tandemi her zaman gerçek maçta işe yaramaz hocam vazgeç şu defansı değiştirmeyi artık…

Haberin Devamı

Marsilya maçında Moke bu maçta Selim Atiker Konyaspor’a 5 puandan fazlasını kaybettirdi. Artık o stoper ikilisini seç ve yorgunluk, sakatlık olmadıktan sonra bu kadar riskli pozisyonda değiştirme…
Taraftardan Manifesto!

Kasımpaşa maçının gecesinde Konyaspor taraftarı sosyal medyadan bir manifesto yayınladı. Ahmet Şan sonrası apar topar başkanlığa geçen başkan Fatih Yılmaz’ı, yönetimi ve başka takım taraftarlığı yapan yöneticileri istifaya davet ettiler. Profil resimlerini karartma kararı aldılar. Bence de yönetim Konyaspor taraftarına ne şeffaflık, ne transferler konusunda güven vermiyor. Yönetim değişmese bile olağanüstü genel kurulla güvenoyu alması, şeffaflığa önem vermesi şart. Hiçbir takım yöneticisi unutmasın ki: Kulüplerin yöneticileri kravatlı olsa da gerçek sahipleri atkılılardır. Konyaspor yönetiminin bu manifestoyu dikkate almasında Konyaspor için fayda vardır diye düşünüyorum.

 

Yazarın Tüm Yazıları