Gençler, Acıgöl'ün çevresini temizledi

Güncelleme Tarihi:

Gençler, Acıgölün çevresini temizledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2020 13:42

Konya’nın Karapınar ilçesinde bulunan Acıgöl, kurak olan şehirde bir hazine değeri taşıyor. Şehir merkezinden biraz uzak olan bu göl, gördüğünüz andan itibaren harika hisler uyandırıyor. Kahverengi kurak görüntünün içerisinde masmavi göl kendine hayran bırakıyor. Böylesi güzel yerleri ziyaret ettikten sonra temiz bırakmalı ve sahip çıkmalıyız.

Haberin Devamı

Yıllar önce volkanik bir patlama sonucu oluşmuş bir krater göl olan Acıgöl, Türkiye’nin en derin birinci gölü olma özelliğini taşıyor. Suyunun kaldırma kuvveti fazla olduğundan içerisine atılanlar dibe batmıyor. Bu sebeple insanların tahribatına uğradığında da tüm çöpleri göz önüne seriyor.

Su seviyesi de hemen her mevsim aynı kalan ve kıraç topraklara sahip Konya’da bir umut olan Acıgöl, son zamanlarda ziyaretçileri tarafından kirletiliyor. Bunun için de bir grup genç tüm bu çöpleri temizleyerek , sosyal mesajlar verdi.

Konya'nın Karapınar ilçesinde, İlçe Gençlik Merkezi üyeleri ve Karapınar Genç Kızılay ekibi Acıgöl'de çevre temizliği yaptı. İlçeye 10 kilometre mesafede bulunan, özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan Acıgöl'ün çevresindeki atıklar temizlendi. 

Haberin Devamı

Gençler, Acıgölün çevresini temizledi

Yaklaşık 40 kişi 4 saat boyunca çevreye atılan içki şişeleri, sigara izmaritleri ve yiyecek atıklarını poşetlere topladı. Çöp poşetler Karapınar Belediyesi ekiplerine teslim edildi. 

İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali Karakul, konuya ilişkin, "Birkaç haftadır ilçenin farklı noktalarında çevre temizliğinde bulunuyoruz. İnsanların sıkça gittiği yerlerdeki kirlilikten rahatsızlık duyuyoruz. Gönüllü öğrencilerimizle bu farkındalık çalışmalarını yapıyoruz. Bu etkinliğe Karapınar Genç Kızılay ekibi de destek verdi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Amacımız çevreye duyarlı gençlerin yetişmesine katkıda bulunmak ve bizden sonraki nesillere temiz bir dünya bırakabilmek." açıklamasını yaptı. 

Çevre Temizliğine katılan gönüllü gençler de bu faaliyete katılmaktan memnun olduklarını belirterek, herkesi çevre konusunda duyarlı olmaya davet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!