Duvarları tuvale dönüşen köy: Germiyan

Güncelleme Tarihi:

Duvarları tuvale dönüşen köy: Germiyan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2020 15:57

İzmir’e gitmek için bir sebep arıyorsanız Germiyan köyü tam da aradığınız sebep. Ege’nin incisi İzmir’de bulunan bu harika köy, adeta cennetin dünyaya yansıması. ‘Yavaş Gıda’ hareketine ilk katılan köy olarak adını duyuran köy, her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlıyor. Haydi Germiyan köyünü biraz daha tanıyalım…

Haberin Devamı

Yavaş Gıda ile ünlendiğini söyledik ama peki nedir bu hareketin amacı? Geleneksel lezzetleri yaşatmayı ve sürdürmeyi amaçlayan bu hareket tamamen doğal gıdalara ulaşmamız konusunda da öncü. Köyün sakinleri de bu hareketin öncüsü olarak ekmeğini kendi yapıyor, mevsimi olmayan sebze ve meyveyi tüketmiyor, tamamen doğal besleniyor.

Germiyan köyünde sımsıcak bir ortam hakim. Sokaklarda yürürken hemen her duvarda yer alan harika çizimler size bir tuvalin içinde geziyormuş hissi veriyor. Neredeyse hepsi beyaza boyanmış duvarlarda o kadar harika çizimler var ki fotoğraf tutkunlarını buraya çeken en önemli sebeplerden biri. Duvardaki harika resimleri ise köyde çiftçilikle uğraşan bir kadının yapması ve köyü bu denli güzelleştirmesi oldukça dikkat çekici.

Haberin Devamı

Oldukça küçük olan bu köyde sıra sıra kafeler ve restoranlar bulamayacaksınız. Harika bir ada çayı içmek için köy kahvesini tercih edebilirsiniz. Gideceğiniz her yerde sizi doğal ürünler ve lezzetler karşılayacak. Dönerken meşhur Kopanisti peynirini de mutlaka almalısınız.

Konaklamak için Çeşme’de bulunan otelleri tercih edebilirsiniz. Çünkü köy Çeşme’ye yaklaşık 20 kilometre ötede bulunuyor. Soğuk havalarda bile içinizi ısıtacak bu köyü mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!