Şoktan şova

ANLAYAMIYORUM bu Carvalhal’ı.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi’nde sadece 1 puan almış ve iddiası kalmamış, ligde kötü günler yaşayan, kaleye 18 yaşında çocuk koymuş, 4-5 as oyuncuyu oynatmamış Maccabi’ye; Barcelona muamelesi yaptı dün gece. Onlar da hakkını verdiler hani. Bu kadro, bu taktik anlayışına Trabzon’da saygı duyarım. Ama sıradan bir takım karşısında kendi sahanda kalmak, rakibin oyununu kabul etmek neden?
İlk yarı 4, ikinci yarı 4 mutlak gol pozisyonu yaşandı Beşiktaş, kalesinde. Ve bir mucize oldu. Gecenin duran adamı Quaresma, maçı alan adam oldu. Birinci ve ikinci yarının uzatma dakikalarında attığı gollerle Beşiktaş’ı gruptan çıkaran kişi olacak belki de.

Rakibin senden korkmalı

Beşiktaş, mutlak kazanmak zorunda olduğu maçta çıkıp kendi oyununu oynayacağı yerde, rakibi kendi üstüne bekledi. Trabzon’daki maçtan sonra almış olduğu övgü, Carvalhal’ın hala başını döndürüyor belli ki. Sen, Beşiktaş’sın. Çıkacak, kendi oyununu oynayacak, rakibin senden korkmasını sağlayacaksın. Korktuğunu hissedersen sıradan bir takım önünde dün geceki hallere düşersin. Egosu futbolundan daha büyük Quaresma, maçın 3. dakikasında yaptığı hata ile rakibine bir gol hediye edecekti. Ve 16. dakikada alakasız yerde rakibini iterek az kalsın kırmızı kart görecekti. Bunlar sorumlu futbolcunun yapacağı şeyler değildi. Ama o şişik ego, 45 ve 90. dakikalarda öyle muhteşem iki gol attı ki, kem sözlerimizi geri almak ve onu alkışlamak durumundayız.

Haberin Devamı

Maccabi’yi dirilten adam

İkinci yarının başında Toraman’la Beşiktaş ikinci golü bulunca, döndük Carvalhal’a. “Etkisiz, ağır Almeida yerine çabuk bir Mustafa, rakip 2-0’dan kurtulmak için Beşiktaş kalesine yüklenirken, kontrataklardan etkili bir Holosko ve çok dağınık oynayan Ekrem’in yerine bir Veli oyuna girmeli” derken hoca, pek oralı olmadı. Maccabi iddiasız ama koşan, yardımlaşan, hırslı bir takımdı. Beşiktaş, yavaş, pas yapmayan ve oyun disiplinine uymayan oyuncuların takımıydı. Ama Maccabi’yi dirilten, cesaretlendiren Beşiktaş’ın hocası oldu. Yıldız bütün maç boyu durdu ama yıldızlığını konuşturdu. Trabzon’da maçın adamı olan Quaresma, dün Tel Aviv’de hem maçı, belki de turu getiren isimdi. Ve Trabzon’da alkışı alan Beşiktaş’ın hocası, Tel Aviv’de sanki yedek kulübesinin arkasında duran bir resimdi. Beşiktaş’ın dün takım olarak yaşattığı şoku, egosuyla ve futboluyla bir yıldız; Quaresma’nın şovu bitirdi.

Yazarın Tüm Yazıları