GeriSeyahat Sokak Panorama
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sokak Panorama

Sokak Panorama

REFİK'İN TEKİRDAĞ KÖFTESİ

Hakiki Tekirdağ köftesi yemek isteyenlerin akın ettiği köfteci Refik, Fatih'te Battal Gazi Sokak'ta. Gerçek Tekirdağ'lı olmakla övünen 57 yaşındaki Refik Ayten yarım asır önce babasının yanında köfte yapmayı öğrenmiş. 30 yıldır da Fatih'te, baba geleneğini sürdürüyor. Ekmek arası ya da porsiyon şeklinde hazırladığı köfteleri için İstanbul'un dört bir yanından gelen müşterisi var. Refik Bey sabah 11.00'den akşam üzeri 17.00'ye kadar çalışıyor. Akşam servisi yok. Pazar günlerini de dinlenmeye ayırıyor. Refik'te porsiyon köftenin fiyatı 500 bin lira.

BOSTANCI CAMİİ SOKAĞI

Beyoğlu Tomtom Kaptan Mahallesi'nde adını Bostancı Camii'nden alan sokak. 41 adımlık bu kısa sokağa adını veren cami haricinde sokağın harap bir görünümü var. Sağ yandaki eski fabrika benzeri bina terkedilmiş bahçesinde de boş meyve sandıklarından oluşan bir yığın var. Yaşam izi taşıyan iki apartmanın camlarına çamaşırlar asılmış. Sokağın tek dükkánı bir emlakçı.

DUT MEVSİMİNİ AÇTI

Sabri Karaçay sekiz yıldır İstanbul'da. Kastamonu'dan gelerek seyyar satıcılığa başlamış. Evi Aksaray'da, Karaçay da bu nedenle Fatih gibi yakın semtlerde dolaşmayı tercih ediyor. 10 gün önce dut mevsimini açtı. Temmuz ayına kadar Mecidiyeköy ve Etiler'den aldığı dutları satacak. Beşiktaş ve Etiler’deki seyyarlara oranla ucuza sattığını söylüyor. Kilosu 700 bin lira. Dut bitince büyük bir ihtimalle karpuza başlayacak. Yıl boyunca mevsime göre belirliyor meyvelerini.

False