GeriSeyahat Uzaylıların varlığıyla ilgili ilginç iddia!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Uzaylıların varlığıyla ilgili ilginç iddia!

Uzaylıların varlığıyla ilgili ilginç iddia!

Uzaylıların varlığıyla ortaya atılan görüşler ve fotoğraflar her zaman tartışma konusu olmuştur. Uzaylılarla ilgili bu bilinmezlik hep de ilgi çekmiştir. Bu yorumlara geçenlerde bir yenisi eklendi.

Uzaylı söylentilerine bir yenisi eklendi. Çin UFO Federasyonu başkanı bilinen Shi-Li Sun, uzaylılarla ilgili çok tartışılacak bir açıklama yaptı. Shi-Li Sun’ın yaptığı açıklamaya göre dünya dışı varlıkların dünyaya ziyaretleri çok öncelere dayanıyor. Sun, yaptığı bir diğer açıklamada ise insanlığın ilerleyen teknolojilerinde uzaylıların da parmağı olduğunu açıkladı.

Uzaylıların varlığıyla ilgili ilginç iddia

Sun’a göre içinde bulunduğumuz gezegen bilinmeyen bir zaman boyunca uzaylılar tarafından ziyaret edilmiş ve dünyanın en büyük teknolojilerinde, ayrıca toplumumuzun oluşmasında uzaylıların çok büyük katkısı olmuş. Sun’ın yaptığı açıklamaların en önemli kısmı işe şu: “Onlarca yıldır yapılan çalışmalar, ben dâhil UFO’lar üzerine çalışan tüm akademisyenleri dünya dışı varlıkların gerçekliğine ikna etmiştir. Kısacası bizler UFO’ların, uzaylıların, kısacası dünya dışı varlıkların gerçekliğine inanıyoruz…”

Uzaylıların varlığıyla ilgili ilginç iddia

TARİHTE YAŞANAN EN ÖNEMLİ 10 UFO OLAYI

1) Los Angeles Savaşları:

1942 yılında ABD’nin Los Angeles şehrinde gerçekleşen olay, büyük bir paniğe neden oldu. Şehrin gökyüzünde beliren onlarca ışık saçan ilginç cisim görenleri şaşkına çevirdi. Şubat ayında gerçekleşen olay sırasında 2. Dünya Savaşı baş gösteriyordu.

Halk ve askerler savaş içinde olduğundan bu cisimleri Mihver Devletleri’nin bir saldırısı olarak gördü ve askeri uçaklar ile cisimlere doğru saldırarak ateş açtılar. Fakat açtıkları ateş cisimlere etki etmeyince bu cisimlerin dünya teknolojisine ait olmadığı anlaşıldı. Tarih sayfalarında bu olay Los Angeles Savaşı (The Battle Of Los Angeles) olarak yerini aldı.

Uzaylıların varlığıyla ilgili ilginç iddia

2) Belçika UFO Akını

1989 ve 1991 yılları arasında Belçika bölgesinde UFO olaylarının en fazla görüldüğü dönemdir. Belçika UFO Akını, Avrupa’da görülen UFO akınları içerisindeki en önemli olaydır. Belçika Uzay Fenomenleri İnceleme Merkezi (SOBEPS) 1989 ve 1991 yılları arasında Belçika’da 2 binden fazla tanıklık raporu bulunduğunu doğrulamıştır.

SOBEPS raporlarına bakıldığında tanıkların açıklamasına göre cismin alt yüzünde yarıçapları 1 metre civarında 3 farı bulunan ve üçgen biçimindeki uçan bir cisim olduğu bilinmektedir. Cismin kenarlarında bulunan 3 fardan başka, ortasında da yanıp sönen turuncu renkli bir ışık görülmüştür.

Belçika Hava Kuvvetleri’nin radarlarıyla saptanan belirli nedenlerden dolayı dünya teknolojisine ait bir cisim olmadığı kabul edilmiş ve bu nesneleri açıklanamaz bulmuştur.

Uzaylıların varlığıyla ilgili ilginç iddia

3) Kecksburg, Pennsylvania UFO Olayı

1965 yılının aralık ayında gerçekleşen olay büyük yankı uyandırdı. ABD’nin Pennsylvania eyaletinde Kecksburg kırsalında şok edici bir olay gerçekleşti. Bölgede yaşayan yerel halk gökyüzünde uçan ve bilinmeyen cisimler gördüklerini açıkladılar.

Bölgede uçan ilginç cisimlerden bir tanesinin gökyüzünden yere doğru düştüğünü gören gözlemciler soluğu olay yerinde aldılar. Cismin düştüğü bölgeden mavi dumanlar yükseldiğini de belirttiler.

Açıklamalara göre cisim altın-bronz karışımı bir renge sahip olduğu ve üzerinde hiçbir vida izi veya benzeri bağlantı noktası olmadığı belirtildi. Cismin üzerinde eski Mısır hiyerogliflerine benzeyen şekiller olduğu biliniyor.

Kısa zaman sonra olay yerine askeri birlikler gönderildi ve bölge abluka altına alındı. Medya ve halk olay yerinden uzaklaştırıldı.

Büyük araştırmalar sonucu olaya neden olan şeyin meteor yağmuru olduğu söylenilerek olay örtbas edildi. Bölgeye düşen ilginç cisim hala günümüze kadar varlığını sürdürüyor.

Uzaylıların varlığıyla ilgili ilginç iddia

4) Meksika Olayı

5 Mart 2004 günü, Meksika Hava Kuvvetlerine bağlı askeri uçak 11 UFO ile karşı karşıya geldi ve bu olay kameralara kaydedildi. Meksika hükümeti tarihte benzeri görülmemiş bir olayı Uluslararası Basın Toplantısı’nda “Dünyamız sık sık başka gezegenlerden gelen zeki varlıklarca ziyaret ediliyor.” diye açıklayarak UFO’ların varlığını resmi olarak kabul etti.

Teftiş ve keşif amaçlı yola çıkan uçak uyuşturucu tacirlerinin uçaklarını tespit ve teşhis etmek ve savaş uçakları ile bu uyuşturucu kaçakçılarının yolunu kesmek için yola çıkmıştı. Fakat mürettebat saat 5 sularında hiç beklenmeyecek bir cisimle karşılaşarak şaşkına döndü. 10.500 fitte bilinmeyen bir araç tespit edildi. Daha sonra ilginç cismin bulunduğu tarafa yönelen mürettebat o anları anbean kameralara kaydetti.

Uzaylıların varlığıyla ilgili ilginç iddia

5) 2012 Olimpiyatları UFO Olayı

2012 yılında gerçekleşen Londra Olimpiyatları’nın açılışı sırasında havai fişeklerin yanı sıra gökyüzünde tanımlanmayan bir cisim belirdi. Olimpiyatta bulunan seyirciler ve televizyonu başında olimpiyatları seyreden kişiler o anlara canlı olarak şahit oldu. Bazı kişiler bu cismin bir helikopter veya uçak olduğu fikrini ortaya atsa da yetkililer o sırada hiçbir hava aracının uçuşuna izin vermediklerini açıkladı.

Uzaylıların varlığıyla ilgili ilginç iddia

6) Japon Hava Yolları Olayı

1986 yılının kasım ayında gerçekleşen olay işte şöyle tarihe geçmiştir: Japon Hava Yolları’nın şarap taşıyan kargo uçağı Paris’ten yola çıkarak istikametini Tokyo olarak belirledi. 29 yaşında olan uçağın pilotu Alaska’dan geçerken bir cisim gördü.

Gördüğü cismin kendi uçağının 3 katı büyüklüğünde olduğunu belirtti. Tanımlanamayan cismi mürettebatın diğer kısmı da fark etti. 29 yaşındaki pilot Kenju Terauchi, kule ile bağlantıya geçti ve UFO ihbarında bulundu. Radar yoluyla tespit edilen cisim, 500 kilometre ve 50 dakika boyunca uçağı takip etti.

Uzaylıların varlığıyla ilgili ilginç iddia

7) Colares Adası Olayı

Brezilya’nın Colares Adası’nda 1977 yılında kayıtlara geçmiş olay halk tarafından radyasyon saldırısı olarak görülüyor. 3 ay boyunca süren bu olay toplamda 400 kişinin vücutlarında oluşmaya başlamış yanık izleri ve derin yaralanmalar ile onların olay hakkında söylediklerini resmen kanıtlıyor. Bu olay nedeniyle canını tehlikeye atmak istemeyen yerli halk evlerini arkalarında bırakarak adayı terk etti. Brezilya hükümeti o dönemlerde Colares Adası’na askeri birlikler göndererek geniş çaplı araştırmalar yaptı. Bu olayla ilgili birçok dosya oluşturuldu. Nedendir bilinmez fakat askeri birliklerin yaptığı bu operasyon ani bir şekilde sona erdirildi. Tüm resmi dosyalar gizli tutuldu ve mühürlendi. Şu anda Colares bölgesinde 1977 yılında başlayan UFO olayları halen devam ediyor.

Uzaylıların varlığıyla ilgili ilginç iddia

8) Kudüs UFO Olayı

2011 yılında Kudüs’te gerçekleşen olay görenleri şaşkına çevirdi. 2011 yılı aynı zamanda UFO olaylarının en çok gerçekleştiği yıllardan biri olarak bilinir. Kudüs’te görülen olayda çok şiddetli bir ışık dalgasının gökyüzündeki bir cisimden geldiği saptandı. 2011 yılında yaşanan olay Kudüs’te gerçekleşen olaylardan yalnızca biridir. İslam, Hristiyanlık ve Yahudilik için önemli bir şehir olan Kudüs’te yaşanan olayları dini nedenlere bağlayanlar da vardı.

9) Phoenix Işıkları

13 Mart 1997 yılında ABD’nin Phoenix eyaletinde gerçekleşen olay şaşkınlık vericiydi. Binlerce insanın aynı anda şahitlik ettiği olay yaklaşık 450 metre uzunluğunda olan “V” biçiminde bir cisme aitti. Üzerinde ışıklar bulunan cisim kocaman boyutuna rağmen ses bile çıkarmadan havada yol alıyordu. Bahsi geçen “V” biçimindeki devasa cisim, ABD’nin 5 eyaletinden de görülmüştür. Phoenix Işıkları Olayı, UFO bilimi tarihinin en önemli olaylarından biri olarak kabul edilir.

Uzaylıların varlığıyla ilgili ilginç iddia

10) Kumburgaz UFO Olayı

2007 ve 2008 yılları arasında Kumburgaz’da gerçekleşen olaylar kameralara kaydedildi. Yeni Kent Sitesi bekçisi Yalçın Yalman tarafından kaydedilen görüntüler olay oldu. Türkiye’nin en çarpıcı UFO olaylarından biri olan Kumburgaz Olayı, Sirius Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi başkanı Haktan Akdoğan tarafından basına sunuldu.

Yerli ve yabancı basında sansasyon yaratan görüntüler çok uzun zaman boyunca konuşuldu. Bekçi Yalçın Yaman, bu tür cisimlere sadece bir kez değil sürekli olarak rastladığını açıkladı. Yalçın Yaman, sürekli olarak cismi kayda aldı. Görüntülerde dikkat edilen en büyük nokta ise cisimde gözüken varlıkların olmasıydı.

Uzaylıların varlığıyla ilgili ilginç iddia

False