GeriSeyahat Romantiklere göz kırpan oteller
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Romantiklere göz kırpan oteller

Romantiklere göz kırpan oteller

Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkanı Ahmet Barut, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Şerif Yenen, Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Oktay Varlıer ve gezgin yazar Mehmet Yaşin bu hafta en romantik buldukları otelleri seçtiler.

HİLLSİDE SU

Işık oyunlarının romantizmi

Misafirlerini otel girişindeki altı büyük disko topuyla karşılayan Hillside Su’nun en büyük özelliği, hemen her noktasındaki ışık oyunları. Özel olarak tasarlanmış ambiyans ışıklandırmalı 294 odası var. Havuzun içinde renk değiştiren aydınlatmalardan koridorlardaki ışık sistemine kadar her şey misafirlerin kendilerini rahat, huzurlu ve özgür hissetmeleri için... Antalya’nın Konyaaltı mevkiinde bulunan otel mavi bayraklı özel bir plaja sahip. Sahil kısmında bulunan Şamdan On The Beach’de 24 saat açık hava partileri veriliyor. Su altı müzik sistemi bulunan açık havuz, tenis ve squash kortları, fitness merkezi, SPA ve aquapark’ı bulunuyor. (0242 249 07 00 www.hillside.com.tr)

ATAMİ

/images/100/0x0/55eac705f018fbb8f89610d5

Geceleri ayışığının beyaza boyadığı koyda

Bodrum’un en bakir koylarından Cennet Koyu’nda. Üstelik koyun tek yapısı. Tümü deniz manzaralı 32 odası bulunan otelin şık dekorasyonlu geniş bir bahçesi var. Türk-Japon bir aile tarafından işletilen otelin dekorasyonu, bu iki kültürün senteziyle oluşturulmuş. Şehrin kalabalığından, gürültüsünden uzakta doğanın kalbinde, başbaşa bir tatil geçirmek isteyen çiftlerin tercih ettiği Atami Otel’e çocuklar kabul edilmiyor. Otelin restoranında yine Türk ve Japon mutfağından lezzetler servis ediliyor. Geceleri ayışığının beyaza boyadığı koyda yer alan Beach Bar’da romantik müzikler eşliğinde keyifli vakit geçirebilirsiniz. Bodrum Havaalanı’na 40 kilometre uzaklıkta. (0 252 357 74 16 www.atamihotel.com)

BOSPHORUS PALACE

Boğaz’da, sevgililere özel

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal ile gelini Reyyan’ın balaylarının üç gününü geçirdikleri otel. İstanbul’da ilk olarak Büyük Vezir Damat Melek Mehmet Paşa’ya evsahipliği yapan yalı, Neo Osmanlı mimarisinin örneklerinden biri. Boğaz Köprüsü’nün Anadolu ayağında, Beylerbeyi’nin yanında bulunan otel 14 odayla hizmet veriyor. Özel teknesi olan misafirlere tekneyle yanaşma imkanı sunuluyor. Balayı çiftleri ve sevgililer için özel konaklama paketleri bulunan otelde bütçenize göre, şarap, yabancı çikolatalar veya şampanyayla karşılanabilir, restoranda akşam yemeği yiyip, keyifli vakit geçirebilirsiniz. Otelde düğün davetleri ve özel organizasyonlar da yapılabiliyor. Otelin a la carte restoranı dünya mutfaklarından lezzetler sunuyor. Atatürk Havaalanı’na 50, Sabiha Gökçen Havaalanı’na 30 kilometre mesafede. (0 216 422 00 03 www.bosphoruspalace.com)

TAŞ

Geleneksel Alaçatı mimarisi asma, begonvil ve köy kahvaltısı

/images/100/0x0/55eac705f018fbb8f89610d7


Taş Otel, asmalar gölgesindeki terası, begonvillerle örtülü bahçesi ve havuzuyla İzmir Alaçatı’da sekiz odalı butik bir otel. Otelin kahvaltı servisi, taş fırınında yapılan ekmekler, köy yumurtası ve tereyağı, ev yapımı reçeller ve dalından koparılmış hurmalardan oluşuyor. Alaçatı’nın merkezinde bulunan otel binası geleneksel Alaçatı mimarisinin en güzel örneklerinden biri. Sahile üç, İzmir’e 70, Adnan Menderes Havaalanı’na 35 kilometre uzaklıkta. (0 232 716 77 72 www.tasotel.com)

SAVON

Sabunhaneden butik otele

1860’lı yıllarda Antakya’da bir sabunhane olarak inşa edilen Savon Otel, 1960’lara kadar sabun ve zeytinyağı imalatında kullanılmış. 2001 yılında başlayan restorasyon çalışmalarıyla bina butik bir otele dönüştürülmüş. Toplam 43 odası bulunan otel, U şeklinde bir bina ve geniş bir avludan oluşuyor. Çevredeki müze ve tarihi mekanlara turlar düzenleniyor. Otelin yazları avluda servis veren restoranında yöresel yemeklerin yanı sıra dünya mutfaklarından örnekler de servis ediliyor. Otelin ayrıca barı, oyun odası ve toplantı odası var. Adana Havaalanı’na 185, Halep’e 90 kilometre mesafede. (0 326 214 63 55 www.savonhotel.com.tr)

QUEEN ADA

Hurma ağaçlarının gölgesinde

Bodrum’un Torba Koyu’nda Bizanslılardan kalan kilise ve şapel harabelerinin yanıbaşında yer alan Queen Ada Hotel, 105 metrelik deniz cephesi, hurma ağaçları ve yemyeşil bahçesiyle huzurlu ve sakin bir mekan. 22 odalı otelin tüm odaları palmiye ağaçlarıyla gölgelendirilmiş, içinde hamak ve minderlerin bulunduğu bahçeye açılıyor. Bahçenin hemen sonunda özel plajı ve iskelesi bulunuyor. Bahçenin sağ tarafında kalan havuz, tapınağın duvarlarına dayanıyor. Minimalist çizgilerle tasarlanmış geleneksel Bodrum mimarisini yansıtan otel, Bodrum merkeze 7, havaalanına 30 kilometre uzaklıkta. (Tel: 0 252 367 15 98)

ADA

/images/100/0x0/55eac705f018fbb8f89610d9

Dev şömineler, şarap mahzeni şövalye kostümlü garsonlar

Türkiye’deki tek Relais et Chateau üyesi otel olan Ada Otel, cibinlikli yatakları, antika mobilyaları, şarap mahzeni, dev şömineleri, şövalye kostümlü garsonları ve kupalarda servis edilen şaraplarıyla bir şatoyu aratmıyor. Hiçbiri diğerine benzemeyen bu 14 odalı butik otelin bahçesine serpiştirilen mumlar, geceleri mekana çok daha romantik bir hava katıyor. Otelin Türk kültür, yemek, tarih ve sanat kitaplarından oluşan bir kütüphanesi, iki restoranı, iki barı, kablosuz internet hizmeti ve SPA’sı bulunuyor. Göltürkbükü’nde yer alan otel Bodrum merkeze 25, havaalanına 60 kilometre uzaklıkta. (0 252 377 59 15 www.adahotel.com)

ARENA

Anneannenin dantelleri dedenin antikaları

İstanbul’da Sultanahmet’te, tarihi yarımadada yer alan Arena Otel, 1800’lerin sonunda inşa edilen bir Osmanlı Konağı. Dedesinden miras kalan oteli elinden çıkarmaya kıyamayan Gül Küçükserim, dedesinin antika mobilyaları ve anneannesinin işlediği dantel perdeleri olduğu gibi muhafaza ederek, eski konağı 27 odalı butik bir otele dönüştürmüş. Otel o döneme ait fotoğraflar ve ressam Necdet Çatak’ın tablolarıyla dekore edilmiş. Konak, sıcak ortamı, servis anlayışı ve tarihi dokusuyla misafirlerini bambaşka bir çağa götürüyor. Otelin bahçesinde bulunan Delight Restaurant’ta Osmanlı ve Türk mutfaklarından lezzetler sevis ediliyor. Otelin Türk hamamı ve kablosuz internet hizmeti de var. Atatürk Havaalanı’na 18 kilometre mesafede. (0 212 458 03 64 www.arenahotel.com)

MEHMET ALİ AĞA KONAĞI

Badem, zeytin, limon ağaçları içinde bir müze otel

/images/100/0x0/55eac705f018fbb8f89610db

Ege ile Akdeniz’in buluşma noktası Datça’da 200 yıllık bir Osmanlı binası Mehmet Ali Ağa Konağı. Yöre halkı tarafından Kocaev diye adlandırılan konak, Akdeniz bölgesinden günümüze ulaşan en eski sivil mimari örneklerinden biri. Bir müze otel olarak tasarlanmış. Kaldığınız süre boyunca pek çok antik eşyayı kullanıp, otelin tarih, sanat ve kültür kitaplarından oluşan kütüphanesinden faydalanabilirsiniz. Beş buçuk dönümlük badem, zeytin ve limon ağaçlarından oluşan bir bahçe içinde yer alan Kocaev, misafirleri için birçok aktivite olanağı da sunuyor: Badem kırma, zeytin hasadı gezileri, kazı alanları ve arkeolojik geziler, atla safari gezileri, Datça mani geceleri, sanat tarihi, felsefe ve şiir etkinlikleri, tüplü serbest dalış turları, tekne turları, dağ ve orman yürüyüşleri, bisiklet ve motosiklet gezileri bunlardan bazıları. Ayrıca ağustos ayı boyunca İtalyan sanatçı Francesca Camisoli ile keçe çanta ve aksesuvar yapımı atölyelerine katılabilirsiniz. Otelin bahçesinde bulunan Elaki restoran, Türk, Osmanlı ve Akdeniz mutfağından örnekler servis ediyor. Kocaev daha çok başbaşa, romantik bir tatil geçirmek isteyen çiftler için... Marmaris’e 60 kilometre, Bodrum’dan feribotla iki saat uzaklıkta. ( 0 252 712 92 57 www.kocaev.com)

False