GeriSeyahat Mimar Sinan Türbesi Nerede Ve Hangi İldedir? Mimar Sinan Türbesi Ziyaret Günleri Ve Saatleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Mimar Sinan Türbesi Nerede Ve Hangi İldedir? Mimar Sinan Türbesi Ziyaret Günleri Ve Saatleri

Mimar Sinan Türbesi Nerede Ve Hangi İldedir? Mimar Sinan Türbesi Ziyaret Günleri Ve Saatleri

1490 ila 1588 yılları arasında yaşayan Mimar Sinan, Kanuni Sultan Süleyman'ın baş mimarı olarak geniş bir coğrafyada verdiği değerler ile Türk mimari tarihinin en önemli ismidir. Mimar Sinan'ın Türbesi, İstanbul’da Süleymaniye Camii'nin önünde yer alan Eski ağalar Kapısının köşesinde yer alan yol ayrımında yer alan üçgen alanda yer almaktadır. Türk Mimarisine büyük değerler kazandıran Mimar Sinan’ın Türbesini ziyaret etmeli ve bu ünlü mimar hakkında bilgileri sizler için derledik.

Kanuni Sultan Süleyman zamanında baş mimarlık yapan Mimar Sinan, 1490 ila 1588 yılları arasında yaşamıştır. Ayrıca ölümünden önce türbesini de kendisi yapmıştır. Mimar Sinan’ın Türbesi ilk defa 1933 yılında Mimar Vasfi Egeli, 2011 yılında ise Kültür Bakanlığının izni ile Gürsoy Grup tarafından restore edilmiştir.

Mimar Sinan Türbesi Nerede ve Hangi İldedir?

1490 ile 1588 yılları arasında yaşamış olan ve Kanuni Sultan Süleyman dönemine baş mimar olan Mimar Sinan'ın Türbesi, İstanbul Süleymaniye Camii'nin Eski Ağalar kapısının karşı tarafında bulunan üçgen bir alanda yer almaktadır. Mimar Sinan’ın Türbesi, ölümünden bir yıl önce kendisi tarafından inşa edilmiştir. Mimar Sinan'ın ölümünden önce yaptığı türbesi, türbenin önünde mermerden bir sebil bulunmakla birlikte üstü kapalı ve etrafı alıştırır. Muhteşem yapıtlarıyla Türk tarihi mimarisine büyük katkılar sağlayan Mimar Sinan'ın Türbesi, 1588 yılından bu yana 1933 yılında ve 2011 yılında restore edilmiştir.

Mimar Sinan Türbesi Ziyaret Günleri ve Saatleri

Türk tarihine mimari alanda büyük değerler kazandıran Mimar Sinan, ölümünden önce türbesini kendisi yapmıştır. Süleymaniye Cami’sinin karşısında yer alan, yol ayrımının karşısında bulunan üçgen alanda yer almaktadır. Büyük bir coğrafyaya mimari alanda önderlik eden Mimar Sinan, ölümünden kısa süre önce kendi türbesinin de mimarlığını yapmıştır. Bütün bunlardan dolayı Mimar Sinan Türbesi, her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Mimar Sinan Türbesi, haftanın her günü ziyaretçilere 08.00 ile 18.00 saatleri arasında açıktır. 18.00’den sonra alan temizliği yapıldığı için türbeyi ziyaret etmeniz mümkün değildir. Bunun için belirlenen saatler içinde ziyaret etmelisiniz.

Mimar Sinan Türbesi Hakkında Bilgi

Mimar Sinan Türbesi, İstanbul’da Süleymaniye Camisi karşısında ye alan üçgen alanda yer almaktadır. 1490 ila 1588 yılları arasında yaşayan Mimar Sinan, ölümünden önce kendi türbesini yapmıştır. Bu türbe 1933 ve 2011 yılında restore edilmiştir. Halkın ziyaretine açılan bu türbe, her yıl milyonlarca kişi ziyaret etmektedir. Ayrıca Mimar Sinan Türbesi her gün 08.00 ile 18.00 saatleri arasında açık olmakla birlikte her hangi bir giriş ücreti bulunmamaktadır. Mimar Sinan Türbesini ziyaret etmek için belirli bir yaş kısıtlaması yoktur. Çünkü Türk tarihine büyük değerler kaldırmakla birlikte kendi türbesini de inşa eden bu baş mimarı ve yapıtları herkes tarafından görülsün isteniyor.

Mimar Sinan Türbesi Kim Tarafından Yapıldı ve Yaptırıldı?

1588 yılında inşa edilen Mimar Sinan’ın Türbesi, Mimar Sinan tarafından ölümünden az bir süre önce inşa edilmiştir. Türbenin önünde mermerden yapılmış bir sebilin bulunmasının yani sıra, türbenin üstü kapalı ve etrafı açıktır. Mimar Sinan Türbesi, Mimar Sinan’ın vefatından 345 yıl sonra 1933 yılında, Mimar Vasfi Egeli tarafından restore edilmiştir. En son restore ise 2011 yılında Kültür Bakanlığının onayı ile Gürsoy Grup tarafından yapılmıştır. Kanuni Sultan Süleyman döneminde baş mimar olan Mimar Sinan, yaptığı mimari harikaları ile Türk tarih mimarisine büyük ve önemli değerler kazandırmıştır. Ölümünden önce en son mimari yapıtı ise, kedisi için yaptığı türbesidir.

False