GeriSeyahat Makedonya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Makedonya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

Makedonya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

Makedonya vizesi 90 günden fazla olan seyahatler için istenmektedir. 90 günü aşmayan seyahatler için Makedonya ülkemiz vatandaşlarından vize istemez. Eğer vize gerektirmeyen bir yolculuk gerçekleştirecekseniz pasaport, uçak bileti, nüfus cüzdanı ve rezervasyon bilgilerinizin olduğu belge ile ülkeye giriş gerçekleştirebilirsiniz. Makedonya vizesinin ne kadar sürede çıktığını da sizin için ayrıntıları ile derledik.

 Makedonya vizesi ortalama 1 hafta ya da 10 gün içinde çıkar. Eğer hızlı başvuru yaparsanız bu süre en fazla 2 gündür. 

 Makedonya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 Makedonya, ülkemiz vatandaşlarından 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vize istemez. Elbette pasaport gereklidir ve 90 günden az konaklamalar için nüfus cüzdanınız, rezervasyon bilgileriniz, uçak biletiniz ve pasaportunuz ile beraber Makedonya'ya gidebilirsiniz. Fakat Makedonya'da 90 günden daha uzun süre kalacaksanız vizeniz olması gerekir. 

 Makedonya vizesi için vize başvuru merkezlerine ya da konsolosluklara başvuru yaparsanız vizenin çıkması 7-10 iş günü içinde olur. Bu süre kimi zaman 15 güne kadar uzayabilir. Bu sürenin içinde resmi tatiller ve hafta sonları da hesaplanmalıdır. Eğer Türkiye Cumhuriyeti içinde yaşayan yabancı uyruklu kişiler başvuru yapacaksa bu sürenin daha uzun olması da mümkündür. Bu koşullarda 30 güne kadar vize süresi uzayabilir.

  En Hızlı ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

  Eğer Makedonya'ya acil gitmeniz gereken bir durum varsa ekspres vizeye başvuru yapmanız gerekmektedir. Bunun için bir dilekçe yazmanız ve erken gitme sebebinizi belirtmeniz gerekmektedir. Bu durumda ücrette değişiklik olabildiğinden başvurudan önce bilgi edinmeniz ve buna göre ödemeyi gerçekleştirmiş olmanız gerekir. Ekspres vizenin çıkması en geç 48 saat sürer. Genelde bir aksilik olmazsa ve sebep geçerli görülürse en hızlı Makedonya vizesini 1 gün içinde alırsınız. 

 Makedonya Vizesinde İstenen Belgeler 

 Makedonya'ya seyahat edecek olan umuma mahsus, hususi, hizmet ya da diplomatik pasaport sahibi olan vatandaşlarımızdan 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vize istenmez. Bu sayede nüfus cüzdanınız, uçak biletiniz, konaklama bilgileriniz, pasaportunuz ve seyahat sağlık sigortanız ile ülkeye giriş yapabilirsiniz. Eğer 90 günden daha uzun süre ülkede konaklayacaksanız vize çıkarmanız gerekir. Başvuru sırasında sizden seyahat dönüş tarihinden sonra 6 ay geçerli olan ve 2 sayfa boş yeri olan pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. 

 Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık, nüfus cüzdanı fotokopisi, sağlık sigortası, vize başvuru formu, davetiye ya da dilekçe, otel ve uçak rezervasyonları olmalıdır. Ayrıca banka hesap dökümü de istenen evraklar arasındadır. Tüm evraklarınızı hazırlayarak Makedonya konsolosluklarına vize başvurusu için gidebilirsiniz.

  Makedonya'nın Vize İstemediği Ülkeler Nelerdir? 

 Makedonya'ya 90 gün boyunca vize olmadan giriş yapabilecek ülkeler ABD, Arjantin, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Bosna - Hersek, Gürcistan, Hong Kong, İsviçre, İsrail, Japonya, İzlanda, Karadağ, Norveç ve Yeni Zelanda'dır. Ayrıca 90 güne kadar olan seyahatlerde ülkemiz vatandaşlarından da vize istenmez. 

False