GeriSeyahat İtalya Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İtalya Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

İtalya Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

İtalya konsolosluk randevusu alırken online randevu alabilir ya da danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Eğer danışmanlık hizmeti alırsanız sizin için randevu alınır ve evraklar da temin edilir. İtalya konsolosluk randevusunu seyahatten en az 15 gün en çok ise 3 ay önce alabilirsiniz. İtalya konsolosluk randevusunun nasıl alınabileceğini ve randevu için ücret talep edilip edilmediğini ayrıntıları ile derledik.

İtalya vizesi başvuru sonrası 5-7 iş günü içinde çıkar. Eğer ekspres vize başvurusu yaparsanız bu da 48 saat içinde sonuçlandırılır. 

 İtalya Konsolosluk Randevusu Nasıl ve Nereden Alınır? 

 İtalya'ya seyahat edecek kişilerin Umuma Mahsus yani bordo renginde bir pasaporta sahip olması gerekir. Eğer bordo pasaportunuz varsa İtalya vize başvurusunda bulunmanız mümkündür. Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan üçüncü ülke vatandaşlarının da mutlaka bordo pasaport ve İtalya vizesi alması gereklidir. Pasaportunuza ait farklı bir Schengen ülkesinde geçerli olan İtalya vizesi aldıysanız aynı vize ile de İtalya'ya seyahat edebilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı olarak hususi, hizmet ya da diplomatik pasaportu olan kişiler kısa süreli ziyaretlerinde vize işlemlerinden sorumlu tutulmaz. 180 gün içinde 90 günden fazla olmayan seyahatler için İtalya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından eğer yeşil, gri, siyah ya da kırmızı pasaportları varsa vize istemez.

  Randevu Almak Ücretli mi? 

 İtalya vizesi için konsolosluk ya da büyükelçiliklerden randevu alınması gerekir. Randevu ücretli değildir fakat başvuru esnasında vize ücretinin yatırılmış olması gerekir. Eğer başvuru için bir danışmanlık firmasından hizmet alırsanız bunun için bir ödeme gerçekleştirmeniz gerekir. Fakat eğer kendiniz online randevu oluşturursanız bunun için herhangi bir ücret ödemezsiniz.

  İtalya Konsolosluğu ve İtalya Vize Başvurusu 

 Vize için başvuru yapacak kişilerin yetki verilmiş kurumlara ya da vize başvuru merkezlerine gitmeleri gerekir. Ön görülen vize işlemlerinin gerçekleşmesi için yetki verilmiş başvuru yerlerine gitmek ve bu şekilde başvuru yapmak gerekmektedir. İtalya konsolosluğu tarafından başvuru yapacak kişilerden seyahat amacına göre evrak talebi olur. İtalya'ya davetiye olmadan ya da turistik olarak gitmek için ticari vize işlemlerinin başlatılması gerekir. Eğer İtalya'ya aile ziyareti ya da arkadaş ziyareti için gidecekseniz ziyaretçi vizesi için işlem yapmanız gerekmektedir. 

 İtalya Vizesi Çıkarma Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? 

 İtalya vizesi işlemlerinde aksaklık olmaması için erkenden işlemlere başlanması gerekmektedir. Seyahat tarihinden en az 15 en çok ise 3 ay öncesinde vize başvurusu yapabilirsiniz. Doğru bilgi ve eksiksiz evrak vizenin hızlı bir şekilde çıkması için önemlidir. Konsolosluk ve büyükelçiliğin çalışma saatlerine ve resmi tatillerine dikkat ederek başvuru yapmak da önem taşır. Eğer herhangi bir sorun olmazsa vizeler 5 ve 7 iş günü içinde çıkabilir. Eğer hızlı yani ekspres vize başvurusu yaparsanız bu da 48 saat içinde sonuç verir. Eğer gerekli görülürse ek evrak ya da dil yeterlilik belgesi istendiğini de unutmamakta fayda vardır.

 

False