GeriSeyahat Doğayla baş başa…
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Doğayla baş başa…

Doğayla baş başa…

Kuşların melodilerine rüzgârın şarkısı eşlik ediyor artık... Güneş kendini sakınsa da doğa bizi kucaklamak üzere bekliyor. Bugünlerde bir kamp macerası yaşamak için en iyi adresleri jürimiz oyladı. Yedigöller’in ilk sırayı aldığı listede Antalya’dan Niğde’ye çok güzel önerilerimiz var.

Doğayla baş başa…

Göl huzuru

1. Yedigöller Milli Parkı, Bolu

Özellikle bugünlerde doğaseverler ve fotoğrafçılar için popüler bir kamp alanı Yedigöller Milli Parkı. Park, adından da anlaşılacağı gibi 7 göl etrafında konumlanıyor. Kamp yapmak için giriş ücretli ve çadır kiralama hizmeti yok. Tesisler kampçılara konfor sunuyor. Alp Alper,
Bahar Gündoğdu ve Sait Yiğit tavsiye ediyor.

Dağların zirvesine doğru
2. Şavşat, Artvin

Doğal güzellikleriyle çok ünlü bir ilçe burası. Karagöl, Peribacaları ve diğer göller, kampçılara eşsiz manzaralar ve sapsarı yapraklarla unutulmaz deneyimler sunuyor. Kamp yaparken tesislerden destek alabilir ve yeme-içme konusunda rahatlık sağlayabilirsiniz.
Uğur Biryol ve Seymen Bozaslan’ın tavsiyesi.

Doğayla baş başa…

Antik güzellik
3. Çıralı, Antalya

Burak Özberk “Ekimden itibaren Çıralı, kampseverlerin favori yerleri arasına giriyor. Gündüzleri Likya Yolu’nun en güzel etaplarını yürüyebilir, bisikletle narenciye bahçelerine paralel gezebilir, Akdeniz’in berrak sularında yüzebilir, Olimpos Antik Kenti’ni gezebilirsiniz.
Akşamları da sahildeki balıkçılarda yemek yiyip Yanartaş’a çıkabilirsiniz” yorumunu yapıyor.

Denizin karşısında
4. Sincap Kamp, Çanakkale

Yücel Sönmez “Çadırı sırtında gezenlerin kamp yapabileceği, çadır taşımaya üşenenlerin kurulu çadırlarda kalabileceği, konforuna düşkünlerinse odalarda konaklayabileceği Assos Sokakağzı mevkisindeki kamp alanı Midilli Adası’nı kadrajına alıyor. Yürüyüş yapmayı sevenler içinse antik kentten çevredeki doğal güzelliklere kadar keşfedecek birçok yer var” diyor.

Şelaleleri görün
5. Aladağlar, Niğde

“Kayseri ve Adana’nın buluştuğu nokta olan Aladağlar inanılmaz bir coğrafya. Güneyden giderseniz Küp Şelaleleri’ni görebilir, Kayseri Yahyalı üzerinden ilerlerseniz Kapuzbaşı Şelalesi başta olmak üzere birçok doğal güzelliğe şahit olabilirsiniz. Kamp atmak için doğru adres meşe, sedir, karaçam, göknar, gürgen ve ardıç ağaçlarının olduğu 2 bin 200 metre rakımdaki Hacer Ormanları ve Soğuk Pınar Kamp Alanı” diyor Seymen Bozaslan.

Ormanın kalbi
6. İğneada Longoz Ormanları, Kırklareli

Alp Alper önerirken şunları söylüyor: “Subasar tipi ormanlık alanıyla Türkiye’nin en özel doğal güzelliklerinden biri. Bu bölgedeki Saka, Deniz, Hamam, Pedina ve Mert göllerinin etrafını saran sazlıklar ve ormanlar balıkçılık, doğa yürüyüşü, su sporları, kamp ve daha pek çok aktivite için çok uygun. İğneada Longoz Ormanları’nda isteyen kendi çadırlarında isteyen bungalovda konaklayabiliyor.”

Sahilin melodisi
7. Şile Sahil Kampı, İstanbul

Mutlu Tönbekici “Ormanın denizle buluştuğu noktada, İstanbul civarındaki en güzel kamp yeri. İsteyenler deniz kenarında, kuzey rüzgârlarına karşı kampını kurar, isteyenler orman içinde. Tuvalet ve banyolar gayet temiz ve yeterli sıklıkta. Karavanda veya çadırda kalabiliyorsunuz, araçta konaklamaya izin verilmiyor. Ayrıca tesisin kiraladığı kendi bungalovları var. Tesis içinde bir restoran, sahil kenarında da bir bar var” diyor.

Asırlık kayınlar altında
8. Yenice Ormanları, Karabük

Batı Karadeniz’in en turistik doğal güzelliklerinden biri olan Yenice Ormanları Uğur Biryol’un önerisi: “Batı Karadeniz’in ismini son yıllarda turizmle duyuran blok ormanlarıyla meşhur Yenice’nin Göktepe Göleti kenarında kamp için oldukça ideal alanlar var. Özellikle bugünlerde asırlık kayın ağaçlarının gölgesinde dinlenmek ve yürümek size iyi gelecektir.”

Yaylanın rüzgârına dikkat
9. Acelle Yaylası, Akyazı, Sakarya

Gökhan Konaş “İlk gittiğimde ön tarafındaki yayla evlerini görüp çok kalabalık olduğu için üzülmüştüm ama sonra çevresini gezince arka tarafındaki göl ve çevresindeki düzlükte harika bir kamp yapmıştım. Göl manzaraları özellikle kış kampı deyince ayrı güzel oluyor. Yalnız yayladaki bu konumu seçecekseniz rüzgâr konusunda önlemlerinizi alın” yorumunu yapıyor.

Konforlu tercih
10. Çubucak Orman Kampı, Marmaris, Muğla

Erol Geygel burayı önerirken şunları söylüyor: “Geniş kapasitesi ve çadır ya da karavan tercihleriyle konforlu bir kamp deneyimi yaşamak isteyenler için mükemmel bir kamping. Tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz, aynı zamanda fiyatların makul olduğu bir yer. Kamp bölgesinde market ve küçük bir organik pazar da var.”

False